تحلیل شبکه ای؛ روشی جدید برای مدیریت پایدار جنگلهای زاگرس مطالعه استان کهگیلویه و بویراحمد

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی حقوق محیط زیست و منابع طبیعی زاگرس
  • کد COI اختصاصی: ZAGROSLAW01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حنانه محمدی کنگرانی

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان

چکیده

در پی عدم موفقیت برخی سیاستهای جنگلداری جنگلهای زاگرس، متخصصان این حوزه با بکارگیری روشههای جدید، تلاش در یافتن نقاط ضعف این سیاستها کرده اند. تحلیل شبکه ای از تهازه تهرین روشهاسهت کهه در حل مسایل، تصمیم گیری، سیاستگذاری و مدیریت سازمانی جنگلها موثر واقع شده و امکان بررسهی و تحلیل ارتباطات میان یک مساله با مسایل مرتبط را میسر می سازد. پژوهش حاضر با هدف تحلیل شهبکه ارتباطات میان سازمانهای درگیر در مدیریت و سیاستگذاری این جنگلها، از تحلیل شبکه ای و نرم افزارهای UCINET و Netdraw بهره گرفته و سند برنامه چهارم استان کهگیلویه و بویراحمد را بررسی کرده است. براساس نتایج، اداره کل منابع طبیعی استان فاقد هرگونه ارتباط با سایر سازمانها بوده و نهادهای مردمی، در این شبکه دیهده نشده اند. ضروریست سیاستگذاران و برنامه ریزان در تدوین اسناد بعدی توسعه، به توزیع متناسب قدرت میان نهادها در راستای مدیریت پایدار جنگلها توجه بیشتری معطوف دارند

کلیدواژه ها

تحلیل شبکه ای، جنگلهای زاگرس، مدیریت و سیاستگذاری، مرکزیت، قدرت، UCINET

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.