سیاست کیفری جمهوری اسلامی ایران در حمایت از حیات وحش
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: نخستین همایش ملی حقوق محیط زیست و منابع طبیعی زاگرس
- کد COI اختصاصی: ZAGROSLAW01_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1683
نویسندگان
سپهوند،عضو هیات علمی و مدیر گروه حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسل
چکیده
جهانی که در آن به سر می بریم؛ زیست بومی بزرگ و مجموعه ای به هم پیوسته و منظم است که اجزای زنده و غیر زنده ی آن میلیونها زیست بوم دیگر را تشکیل می دهند. روابطی حیاتی پایدار میان زیست بومهای طبیعی بگونه ای است که بدون آن، رشته حیات موجودات از هم می گسلد و تداوم زندگی موجودات با تهدیدها و موانع جدّی روبرو می شود.آسیب به هر بخش از طبیعتی که ما را احاطه نموده است؛ موجب اختلال در چرخه های حیات طبیعی است. تخریب و آلودگی محیط زیست که بر اثر استفاده هاى نادرست از طبیعت و منابع آن رخ می دهد؛ موجب از بین رفتن منابع زندگی است. از دیدگاه حقوقی، برخورداری از محیط زیستى أمن و سالم، یک حق بشرى در کنار سایر حقوق اساسی بشر است که بدون آن زندگی و سلامت انسان و سایر موجودات زنده که هرکدام در بازآوری و ترمیم منابع طبیعی نقشهای خاص ایفا می کنند؛ در معرض تهدیدهای ناشی از آلودگیهای زیست محیطی و نابودی امکانات بالقوه و بالفعل طبیعت قرار می گیرد. امر مزبور یکى از عوامل تضییع حقوق انسانهاست . تدابیرکیفری که قانونگذاران و مقامهای اجرایی و قضایی جمهوری اسلامی ایران برایالزام اشخاص به رعایت قاعده ها و قوانین مربوط به حفاظت از محیط زیست در قبال خطرات ناشی از آلودگی های مرتبط با فعالیتهای بشری تاکنون اتخاذ نموده اند ؛ سیاست کیفری محیط زیست این کشور را شکل می دهد. این سیاست دارای ابعاد تقنینی، اجرایی و قضایی است. آثار نهایی تدابیر یاد شده، اصولاً می باید کاهش خطرات زیست محیطی و خنثی کردن تهدیدهای ناشی از آن نسبت به سلامت و تداوم زندگی انسان و موجودات زنده در نسلهای فعلی و آتی باشد.کلیدواژه ها
محیط زیست، جرم زیست محیطی، جرم انگاری، سیاست کیفری، بازدارندگیمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.