تقدم انذار بر تبشیر در بیان قرآن کریم
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دوفصلنامه کتاب قیم، دوره: 13، شماره: 28
- کد COI اختصاصی: JR_KGY-13-28_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 287
نویسندگان
استادیار گروه معارف اسلامی، دانشگاه یزد
استادیار گروه معارف اسلامی، دانشگاه یزد
چکیده
«انذار و تبشیر» از واژگان پرکاربرد در سیره تبلیغی انبیاء الهی هستند. سوال پژوهش حاضر آن است که از نگاه قرآن کریم چه نسبتی بین انذار و تبشیر در مقام عمل و اجرا وجود دارد؟ مقاله حاضر برای پاسخ به این پرسش، به بازخوانی قرآن کریم با این نگاه و با استفاده از منابع کتابخانه ای به روش توصیفی- تحلیلی پرداخته است. یافته های پژوهش نشان می دهد که از نگاه قرآن در مقام عمل، از میان سه فرض احتمالی، یعنی هم زمانی انذار و تبشیر، مقدم بودن تبشیر بر انذار و بالعکس، انذار تقدم رتبی بر تبشیر دارد. زیرا برای دست یابی به بشارت های خداوند، لازم است انذارها در انسان اثر بگذارد همچنین انبیاء الهی نیز در قرآن به عنوان منذر تبلیغ را انجام داده اند. در چند آیه ای هم که در آن ها بشارت بر انذار مقدم شده موضوعشان یکسان نیست. به عبارت دیگر، انبیاء الهی نسبت به جریان مجرم، منذر و نسبت به جریان مومن، مبشر بودند.کلیدواژه ها
تبلیغ (دعوت), انذار, تبشیراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.