عوامل موثر بر پذیرش مدارک پزشکی الکترونیکی در بیمارستان های آموزشی شیراز با استفاده از مدل پذیرش فن آوری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مدیریت اطلاعات سلامت، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HIM-13-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 426
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محترم نعمت الهی

دانشیار، مدیریت اطلاعات سلامت، مرکز تحقیقات بیهوشی و مراقبت های ویژه، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

حسین منعم

استادیار، فن آوری اطلاعات سلامت، گروه فن آوری اطلاعات، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

علی گراوند

کارشناس ارشد، فن آوری اطلاعات سلامت، گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

چکیده

مقدمه: برای موفقیت در اجرای سیستم های جدید اطلاعاتی در نظام سلامت به ویژه مدارک پزشکی الکترونیکی، شناخت عوامل موثر بر پذیرش آن از دیدگاه کاربران و به ویژه مدیران امر مهمی محسوب می گردد. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین عوامل موثر بر پذیرش مدارک پزشکی الکترونیکی با استفاده از مدل پذیرش فن آوری بود. روش بررسی: این پژوهش کاربردی و از نوع توصیفی- تحلیلی بود که در سال ۱۳۹۳ انجام گرفت. جامعه پژوهش را ۲۳۵ نفر از مدیران ارشد و میانی بیمارستان های آموزشی شیراز تشکیل دادند که بدون نمونه گیری و به روش سرشماری انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه استاندارد مدل TAM (Technology acceptance model) جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری رگرسیون، Independent t و ANOVA در نرم افزار SPSS و LISREL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: رابطه مثبت و مستقیمی بین نگرش به آسانی با نگرش به استفاده وجود داشت (۴۶/۰ = r، ۰۵/۰ > P). همچنین، بین نگرش به سودمندی و نگرش به استفاده رابطه مثبت و مستقیمی مشاهده شد (۴۲/۰ = r، ۰۵/۰ > P). رابطه بین نگرش به استفاده و استفاده واقعی، مثبت و مستقیم بود (۳۶/۰ = r، ۰۵/۰ > P). نتیجه گیری: می توان در ارزیابی ها و برنامه ریزی ها با در نظر گرفتن عوامل نگرش به سودمندی و آسانی استفاده که بر نگرش به استفاده موثر هستند، میزان پذیرش سیستم مدارک پزشکی الکترونیکی در میان مدیران ارشد و میانی بیمارستانی را ارتقا داد.

کلیدواژه ها

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.