بررسی تغییرات مربوط بودن اطلاعات حسابداری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه بررسی های حسابداری و حسابرسی، دوره: 22، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ACCTG-22-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد احمدپور

استاد گروه حسابداری، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

سید امین هادیان

مربی گروه حسابداری، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی سارویه، ساری، ایران

چکیده

استفاده­کنندگان صورت­های مالی برای تصمیم­گیری به اطلاعات حسابداری نیاز دارند و اطلاعات حسابداری زمانی می­تواند در تصمیم­گیری مفید واقع شود که از ارزش مربوط­بودن برخوردار باشد. هدف این پژوهش بررسی میزان تغییرات مربوط­بودن اطلاعات حسابداری و شناسایی عوامل موثر بر آن است. مربوط­بودن اطلاعات حسابداری به‎کمک چهار مدل با روش حداقل مربعات معمولی، در ۲۹۷۰ مشاهده طی دوره زمانی هجده‎ساله (۱۳۷۵ تا ۱۳۹۲) بررسی شد. همچنین برای شناسایی عوامل موثر بر مربوط­بودن اطلاعات حسابداری از ۱۰۰ نمونه از شرکت‎های پذیرفته‎شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی هشت‎ساله (۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲) استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی است که مربوط­بودن اطلاعات ترازنامه پس از تدوین اولین استانداردهای حسابداری، روند رو به رشدی را در پیش گرفته است و بین مربوط­بودن و اندازه شرکت رابطه معکوس و معنادار، بین مربوط­بودن و رشد شرکت رابطه مستقیم و معنادار و بین مربوط­بودن و بدهی شرکت رابطه معکوس و معنادار وجود دارد.

کلیدواژه ها

ارزش مربوط بودن, استانداردهای حسابداری, اطلاعات حسابداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.