بررسی اثر مقادیر مختلف کود پلت شده دامی واوره وریزمغدی ها بربرخی خصوصیات مرفولوژیک وعملکرد گیاه دارویی کدوی پوست کاغذی (Cucurbita Pepo Var. S)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_864
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 854
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا دهقانی تفتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

ایرج اله دادی

دانشیار، گروه زراعت، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

فرزاد نجفی

استادیار، پژوهشکده گیاهان دارویی، دانشگاه شهید بهشتی

غلامعلی اکبری

استادیار، گروه زراعت، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

چکیده

کدوی پوست کاغذی از گیاهان یکساله با ارزش دارویی می باشد. به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف کود پلت شده دامی و اوره و ریزمغدی ها بر برخی خصوصیات مرفولوژیک و عملکرد این گیاه دارویی آزمایشی در مرزعه تحقیقاتی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1389 انجام گردید. کود پلت شده دامی و اوره در چهار سطح شامل ( 150 کیلوگرم اوره، 50 کیلوگرم اوره + 3/5 تن کود دامی، 100 کیلوگرم اوره + 1/5 تن کود دامی، 150 کیلوگرم اوره + 1/5 تن کود دامی) به عنوان عامل اصلی و ریزمغذی ها در سه سطح درهزار، 2درهزار، 3درهزار) شامل عناصر: آهن ) (Fe)، روی (Zn) ، منگنز (Mn)، بر (Br) به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. تجزیه تحلیل نتایج و مقایسه میانگین ها نشان داد که تیمار کود پلت شده دامی و اوره به میزان 150 کیلوگرم اوره+ 1/5 تن کود دامی اختلاف معنی داری در طول بوته، تعداد ساقه فرعی و تعداد گل ماده نسبت به دیگر تیمارهای کود پلت شده داشت. درتیمار ریزمغذی ها بیشترین تعداد گل ماده در تیمار 2درهزار ریز مغذی ها حاصل شد. در بررسی عملکرد مشخص شد تیمار 150 کیلوگرم اوره+ 1/5 تن کود دامی به صورت پلت بیشترین تعداد بذر در میوه، وزن هزار دانه و عملکرد میوه را دارد. در بین ریزمغذی ها تیمار 2 درهزار بیشترین تعداد بذر در میوه، وزن هزار دانه و عملکرد میوه را داشت.

کلیدواژه ها

کدوی پوست کاغذی،کودپلت شده دامی واوره، خصوصیات مرفولوژیک، عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.