بررسی و تحلیل قصه های محلی استان کهگیلویه و بویراحمد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پژوهشنامه مطالعات راهبردی در علوم انسانی و اسلامی، دوره: 4، شماره: 56
  • کد COI اختصاصی: JR_HISS-4-56_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله وثوقی زاد

کارشناسی تربیت بدنی

چکیده

قصه های محلی یکی از شاخه های ادبیات عامیانه است که در فرهنگ عامیانهی همه ملتها دیده میشود. این قصه ها به شکل روایی اندیشه ها و جهان بینی ملت ها را بیان می کنند. کهگیلویه و بویراحمد، با قدمت تاریخی چند هزارساله گنجینه ی بی همتایی از فرهنگ عامیانه است و قصه های محلی آن، از کهن ترین نمونه های تفکر و تخیل مردم این استان است که کیفیت و مباحث ذهنی و غم و اندوه آن ها را نشان می دهد و به منزلهی سند معتبر و سودمندی از تاریخ اجتماعی این مردم است. تحلیل این قصهها نشان میدهد که وضعیت اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و جغرافیایی استان در بوجود آمدن قصهها نقش داشته است. پژوهشگر ابتدا چند قصه از قصه های رایج استان را گردآوری و بازنویسی کرده است و سپس به معرفی و تحلیل قصه پرداخته و در پایان کار رایج ترین قصه ی محلی استان را به طور جداگانه تحلیل و بررسی کرده است.

کلیدواژه ها

فرهنگ عامیانه، ادبیات عامیانه، کهگیلویه و بویراحمد، قصههای محلی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.