استفاده از تکنیکهای اینترنت اشیاء برای مدیریت ترافیک در شهرهای هوشمند

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه دستاوردهای نوین در برق،کامپیوتر و فناوری، دوره: 3، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_JNAECT-3-7_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره دولتی

دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مهدیشهر، سمنان، ایران

رزیتا جمیلی اسکویی

دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مهدیشهر، سمنان، ایران

چکیده

همه ساله در کشور عزیزمان ایران شاهد تصادفات مختلف جاده ای، ریلی، هوایی و دریایی هستیم که در جریان آن علاوه بر وارد آمدن خسارات مالی و محیط زیستی فراوان، خسارت جانی جبران ناپذیری هم به مردم وارد می آید.یکی از علل تصادفات، رخدادن حجم بالای ترافیک در مسیرهای مختلف می باشد ."اینترنت اشیاء " در سالهای اخیر، جنبه های مختلف مربوط به توسعه و گسترش اینترنت و وب در قلمرو فیزیکی و دنیای واقعی و مملوس انسانها، دخیل شده است. بدین وسیله ایجاد و گسترش ابزارهای توسعه یافته و هوشمند در فضاهای مختلف با هویت های تعریف شده که قادر به حس کردن هستند و یا توانایی تحریک شدن را داشته باشند، در سالهای اخیر به تدریج به سوی واقعی شدن پیش می روند. هدف اینترنت اشیاء بر این اساس استوار است که در آینده تمام موجودیتهای فیزیکی و دیجیتالی بتوانند باهم ارتباط داشته باشند و اطلاعات مفیدی را با استفاده از تکنولوژیهای ارتباطات و اطلاعات باهم به اشتراک بگذارند و در نهایت نوع جدیدی از کاربردها و سرویسها را به وجود آورند. امروزه اینترنت اشیاء کاربردهای وسیعی در تمامی زمینه های زندگی انسانها دارد. از طرفی شهرهای هوشمند برای راحت کردن زندگی انسانها توسعه یافته اند. یکی از اهداف توسعه این شهرها، کاهش ترافیک و ازدحام درجاده های شهری و بین شهری به منظور کاستن از تعداد تصادفات جاده ای می باشد. از آنجا که یکی از بزرگترین چالشها برای مردم، رانندگان و پلیس راهنمایی و رانندگی ایجاد ازدحام و ترافیک در جاده ها و ایجاد تصادفات ناشی از این ازدحام می باشد لذا اتخاذ تدابیری برای کاستن از این ازدحام و تصادفات ضروری است. تکنیکهای مختلفی برای این منظور پیشنهاد شده است که در این تحقیق ما بر روی استفاده از اینترنت اشیاء برای کاهش حجم ترافیک در شهرهای هوشمند متمرکز خواهیم بود و به بررسی تکنیکهای مختلف پیشنهاد شده توسط محققان متعدد خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیاء، ترافیک، شهرهای هوشمند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.