نقش زئولیت و مرحله برداشت بر بازده اسانس و برخی ویژگی های کمی مرزنجوش
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_834
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1001
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت
دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان
دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دانشکده داروسازی
چکیده
بررسی سیستم های تغذیه ای مختلف، برای تولید گیاهان دارویی با کمیت و کیفیت بالا و تعیین بهترین مرحله برداشت برای دست یابی به کشاورزی پایدار و استفاده صحیح از منابع آلی، بیولوژیک و شیمیایی ضروری است. بدین منظور پژوهشی در آزمایشات فاکتوریل با طرح اسپلیت پلات در زمان با 4 تکرار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطح زئولیت و پس از مرحله گلدهی، ارتفاع بوته، وزن خشک اندام هوایی، تعداد شاخساره، تعداد برگ و مقدار اسانس افزایش می یابد. بیشترین ارتفاع و وزن خشک در سطح 7/5% زئولیت حاصل شد. بیشترین تعداد برگ در سطوح 5 و 7/5% زئولیت در مرحله دوم برداشت مشاهده شد. بیشترین تعداد شاخساره در اثر متقابل زمان×رقم مربوط به مرحله دوم برداشت و رقم ماجورانا بود. تا قبل از گلدهی رقم ماجورانا رقم برتر از لحاظ اسانس بوده ولی با افزایش رشد گیاه و پس از گلدهی رقم ولگار حاوی اسانس بیشتری بود.کلیدواژه ها
مرزنجوش، زئولیت، مرحله برداشت، اسانسمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.