سه نکته و بایسته پژوهشی در مورد حضرت ابوطالب۷

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه سفینه، دوره: 13، شماره: 49
  • کد COI اختصاصی: JR_SAFINE-13-49_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمدکاظم طباطبایی

سید حسن افتخارزاده

غلامحسین تاجری نسب

چکیده

در این گفتار، سه نکته و بایسته پژوهشی در مورد حضرت ابوطالب۷ از دکتر سید محمد کاظم طباطبایی، دکتر سید حسن افتخارزاده و دکتر غلامحسین تاجری نسب آمده است. نکته اول در این زمینه است که گفتارهایی که در زمینه اثبات ایمان حضرت ابوطالب۷، رویکرد احتجاج را در پیش گرفته اند، باید نقد روایات صحیح بخاری و مسلم را هدف قرار دهند، یا به روش سنتی علم الحدیث یا به روش تحلیلی تاریخی. نکته دوم، خاطره ای است از استاد فقید مصری، عبدالفتاح عبدالمقصود، و اعتراض برخی از عالمان ایرانی به او در زمینه ایمان ابوطالب۷ که منجر به نگارش کتاب "السقیفه و الخلافه" به دست او شد. نکته سوم – که دل نوشته ای است به شیوه ادبی نوشته شده – تذکری است به این مطلب که بعضی از مورخان اهل تسنن، یکی از نامهای ابوطالب۷ (عبد مناف) را دلیل بر مشرک بودن حضرتش دانسته و "مناف" را نام یک بت در دوره جاهلی دانسته اند، بدون اینکه مانند دیگر بتهای مشهور، منطقه و بتکده و پرده داران آن یاد شود.

کلیدواژه ها

طباطبایی, سید محمدکاظم؛ افتخارزاده, سیدحسن؛ تاجری نسب, غلامحسین؛ عبدالمقصود, عبدالفتاح؛ ایمان ابوطالب – نقد احادیث اهل تسنن؛ نقد حدیث- روش تاریخی؛ السقیفه و الخلافه (کتاب)؛ عبد مناف – تحلیل تاریخی. دوره جاهلیت – بت های مشهور؛ ابوطالب – بایسته های پژوهشی؛ ابوطالب – متون ادبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.