بررسی رفتار لرزه ای ساختمانهای فولادی مهاربندی شده واگرا مجهز به میراگر اصطکاکی پال و دارای نامنظمی در پلان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، سازه و زلزله
  • کد COI اختصاصی: CAUICNF08_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حاجی زاده ابوخیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه، موسسه غیرانتفاعی سارویه،

سوده اکبرپور

استادیار موسسه غیرانتفاعی سارویه،

چکیده

یکی از مهمترین روشهای مقابله با زمین لرزه ها استفاده از راههای کاهش اثرات نیروی زلزله وارد شده به سازه می باشد استفاده از انواع میراگرهای فعال و غیرفعال همانند میراگر اصطکاکی پال به علت کم هزینه بودن و تکنولوژی ساده آنها و عدم نیاز به مصالح خاص ارجحیت دارد این میراگرها با رفتار غیر ارتجاعی خود در نقاط مختلف یک سازه سبب اتلاف انرژی ناشی از تحریک زمین لرزه می.گردند در این پژوهش به بررسی رفتار لرزه ای سازه های فولادی با مهاربندهای واگرا مجهز به میراگرهای اصطکاکی ،پال پرداخته شد مدلهای عددی توسط نرم افزار SAP۲۰۰۰ ساخته و سپس پاسخ های سازه از جمله جابجایی ،مطلق نسبی و برش پایه سازه های مهاربندی مورد بررسی قرار گرفتند. بدین منظور قابهای فلزی با تعداد طبقات ۴، ۷ و ۱۰ مدلسازی گردیدند. نتایج نشان میدهد که در سازه هایی با تعداد طبقات بالاتر، عملکرد میراگرهای اصطکاکی مناسبتر بوده است همچنین بررسی مقادیر نیروی لغزش مناسب در تمامی مدلها نشان میدهد که صرفنظر از ارتفاع ،سازه نوع شتابنگاشت و سایر عوامل موثر میزان ۸ تا ۱۲٫۵ درصد وزن ساختمان عموما به جوابهای مناسبتری منتهی میگردد.

کلیدواژه ها

میراگرهای اصطکاکی پال، تحلیل غیرخطی ، عملکرد لرزه ای ، مهاربند واگرا، اتلاف انرژی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.