مقایسه رفتار لرزه ای مهاربندهای زیپی و شورن با درنطزگرفتن اندرکنش خاک و سازه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، سازه و زلزله
  • کد COI اختصاصی: CAUICNF08_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام سیاهی

کارشناسی ارشد مهنسی عمران-سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان، بهبهان، ایران.

چکیده

مهاربندها از مفیدترین سیستمها برای کنترل تغییر مکان ایجاد شده در برابر بارهای جانبی هستند. از جمله مزایای سیستمهای بادبند فولادی؛ افزایش مقاومت سازه اعمال وزن کمتر به آن و در مقایسه با دیوار برشی امکان استفاده از بازشو و پنجره خاص در قاب بادبندی ،شده اجرای نسبتا آسان و ساده تر آن می.باشد قاب مهاربندی شده زیپی به گونه ای طراحی میشود که با استفاده از ستونهای زیپر در برابر نیروهای عمودی نامتوازن مقاومت .کند در هنگام وقوع زمین لرزههای ،شدید ممکن است مهاربند فشاری در اولین طبقه کمانش .کند این عمل یک نیروی عمودی نامتوازن در وسط دهانه تیر طبقه اول ایجاد می.کند. این نیرو از طریق ستون زیپر به وسط دهانه تیر طبقه دوم منتقل می شود، که نیروی فشاری را در مهاربند طبقه دوم افزایش میدهد و در نتیجه میتواند سبب کمانش آن .گردد در اثر افزایش تغییر شکل های جانبی نیروی عمودی نامتوازن به سمت بالای سازه منتقل میشود و ممکن است به کمانش مهاربندهای فشاری و فعال شدن مفاصل پلاستیک منجر شود از اینرو با وادار کردن مهاربندها به کمانش ،همزمان باعث بهبود عملکرد سازه و توزیع یکنواخت تری از انرژی در سراسر ارتفاع ساختمان می.شود در این مقاله دو ساختمان فولادی با سیستم مهاربندی شورن و زیپی براساس زلزله طرح ویرایش چهارم استاندارد ۲۸۰۰ مصوبه ۱۳۹۲ طراحی شدهاند ساختمان ها توسط نرم افزار ۲۰۰۰ Sap بصورت سازههایهای سه بعدی ۶ طبقه منظم و ۶ طبقه نامنظم مدل سازی شده اند. روند تحلیل نیز بر اساس تحلیل تاریخچه زمانی به استفاده از روشهای تقریبی انجام گرفته شده .است مقادیر شتاب زلزله ها و نمودار های همپایه سازی آنها با استفاده از نرم افزار Seismosignal انجام گرفته است.

کلیدواژه ها

مهاربند شورن، مهاربند زیپی ، اندرکنش خاک و سازه، رفتار لرزه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.