ارزیابی میزان و ترکیبات اسانس گیاه دارویی به لیمو (Lippia citriodora) تحت شرایط ارگانیک
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_816
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 937
نویسندگان
گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
با توجه به زیانهای ناشی از سموم شیمیایی، مواد افزودنی، اسانس و طعم دهنده های مصنوعی؛ استفاده از منابع گیاهی طبیعی و ایمن به جای این مواد در صنایع غذایی، جدارویی، آرایشی و بهداشتی ضروری است. گیاه دارویی به لیمو (Lippia citriodora) از گیاهان حاوی اسانس است که اسانس آن دارای ترکیبات ارزشمندی مانند نر ال، ژرانیال و لیمونن بوده و دارای اثرات آنتیاکسیدانی، ضد میکروبی علیه میکروفلور دندان، آرامبخشی و ضدتب میباشد. این پژوهش به منظور بررسی میزان اسانس و شناسایی ترکیبات آن در گیاه دارویی بهلیمو تحت شرایط ارگانیک و عاری از سموم و نهاده های شیمیایی در دانشگاه تربیت مدرس تهران انجام پذیرفت. پس از کاشت قلمهها، سرشاخههای گلدار گیاه برداشت و پس از خشککردن در سایه و دمای اتاق، اسانس نمونهها توسط دستگاه کلونجر و روش تقطیر با بخار آب استخراج گردید. بازده اسانس در این آزمایش 0/7 درصد بود. در آنالیز دستگاهی GC و GC/MS اسانس، تعداد 54 ترکیب در اسانس این گیاه شناسایی شد که در مقایسه با سایر گزارشات قابل توجه میباشد. عمدهترین ترکیبات این اسانس ژرانیال، نرال و لیمونن بود.کلیدواژه ها
گیاه دارویی، به لیمو، کشت ارگانیک، اسانس، ترکیباتمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.