اثر اتانول و اسید جیبرلیک بر دوام عمر و کیفیت گل بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida c.v. Napoli)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_758
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله عدالتی مرفه

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

مصطفی عرب

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

روح انگیز نادری

دانشیار گروه باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

محمودرضا روزبان

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

چکیده

آلسترومریا گل شاخه بریده ی جدید در ایران بوده که بدلیل عملکرد بالا، عمر طولانی، گلهای زیبا و تنوع رنگ بسیار مورد توجه است. زرد شدن برگها مشکل اصلی گلهای آلسترومریا است. جهت تأخیر زرد شدن برگها و افزایش خصوصیات کیفی، آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی به دو روش تیمار موقت ( 24 ساعت) و مداوم روی شاخه بریده آلسترومریا رقم ‘Napoli’ انجام شد. تیمارهای شیمیایی شامل: اتانول ( 0 و 2 و 4 و 6 درصد) و جیبرلیک اسید ( 0 و 100 و 50 و 150 میلی گرم در لیتر) و ساکارز 4 درصد بود که با تیمار شاهد (آب مقطر) مقایسه شدند. تأثیر تیمارها بر دوام عمر، میزان کلروفیل، جذب محلول و نشت یونی سلولهای گلبرگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد تیمار مداوم اتا نول 2% باعث افزایش دوام عمر گلها و افزایش میزان جذب محلول شد. غلظتهای بالای اتانول در روش تیمار مداوم اثر منفی در گیاه داشت. افزایش غلظت اسیدجیبرلیک در محلول نیز باعث افزایش دوام عمر و حفظ خصوصیات کیفی گیاه شد، اگرچه تفاوت معنی داری در غلظت 100 و 150 میلی گرم در لیتر اسید جیبرلیک در دوام عمر و سایر صفات کیفی گیاه مشاهده نشد. علاوه بر این اسید جیبرلیک در روش تیمار موقت تأثیر بهتری در حفظ کلروفیل برگها نسبت به روش تیمار مداوم داشت.

کلیدواژه ها

اتانول، جیبرلیک اسید، آلسترومریا، کلروفیل، نشت یونی، دوام عمر گل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.