تاثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین وگرمادهی متناوب بر کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم زعفرانی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_757
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 775
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بهارلوئی یانچشمه

دانشجوی کارشناسی ارشد

سیدمحمدحسن مرتضوی

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه شهید چمران اهواز

سید اصغر موسوی

استادیار بخش باغبانی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهار مح

نورالله معلمی

دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

به منظور بررسی اثر پوترسین و گرمادهی متناوب بر روی خصوصیات کیفی میوه هلو در طول دوره انبارداری آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. میوه ها پس از برداشت با پوترسین در غلظت های 0 (آب مقطر)، 2 و 4 و 6 میلی مولارتیمارشدند و در دمای 2درجه سانتیگراد انبارشدند. سپس در زمانهایی به مدت 0(شاهد)، 24 و 48 ساعت در هفته به طورمتناوب در دمای 20 درجه سانتیگراد قرارگرفته ومجددا به انبار انتقال یافتند. از میوه های انبار شده در 5 مرحله به فاصله زمانی 8 روز در طی 40 روز انبارداری نمونه برداری شد صفات اندازه گیری شده شامل سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، نسبت pH ،TSS/TA آب میوه و ویتامین C بودند. نتایج نشان داد که کاربرد پوترسین باعث افزایش ویتامین C، اسیدیته قابل تیتراسیون و باعث کاهش pH آب میوه و نسبت TSS/TA شد. همچنین گرمادهی متناوب باعث افزایش اسیدیته قابل تیتراسیون و باعث کاهش سفتی بافت و نسبت TSS/TA شد.

کلیدواژه ها

پوترسین ، گرمادهی متناوب ، انبارداری ،هلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.