اثرات نانوذرات نقره، تیوسولفات نقره، هیدروکسی کوئینولین و برخی ترکیبات طبیعی بر عمر گلجای رز
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_725
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 938
نویسندگان
کارشناس ارشد باغبانی
استادیار گروه گیاهان زینتی، پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، مشهد
چکیده
در این آزمایش اثرات نانوذرات نقره، تیوسولفات نقره، هیدروکسی کوئینولین و دو ماده طبیعی، تیمول و کارواسرول بر عمر پس از برداشت و برخی از خصوصیات کیفی گل رز رقم ’دلس ویتا‘ مورد ارزیابی قرار گرفت. گل های شاخه بریده به صورت تیمار کوتاه مدت با نانوذرات نقره (2/5 و 5 و 10 میلی گرم در لیتر)، تیوسولفات نقره ( 0/5 و 1 و 2 میلی مولار)، اسانس تیمول ( 50 و 100 و 200 و 400 و 1000 میلی گرم در لیتر) و کارواسرول و هیدروکسی کوئینولین ( 50 و 100 و 200 میلی گرم در لیتر) حاوی 5 درصد ساکارز تیمار شدند. آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با 8 تکرار، هر تکرار شامل یک گل انجام شد. با توجه به نتایج، تیمار نانوذرات نقره ( 10 میلی گرم در لیتر) بیشترین میانگین طول عمر ( 19 روز)، جذب آب و وزن تر نسبی را نشان داد . در تیمار با مواد طبیعی، تیمول نتایج مشابهی با تیوسولفات نقره وهیدروکسی کوئینولین نشان داد ولی کارواسرول اثر مثبتی نشان نداد. با در نظر گرفتن نتایج و جنبه های اقتصادی و کاربردی مواد مورد آزمایش، تیمار نانوذرات نقره را می توان در جهت افزایش عمر گلجای رز رقم ’دلس ویتا‘مورد استفاده قرار داد.کلیدواژه ها
،Rosa hybrida نانوذرات نقره، تیمول، کارواسرول، عمر پس از برداشتمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.