تحلیل عوامل موثر برگسترش اسکان غیررسمی در شهرهای استان خوزستان و ارائه راهبرد توان مندسازی و ساماندهی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه نگرش های نو در جغرافیای انسانی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_GEOIAU-4-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی فیروزی

عضو هیات علمی گروه جغرافیا، دانشگاه شهید چمران اهواز

رضا زارعی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران

مسعود ظفری

مدرس گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران

چکیده

چکیده یکی از زمینه­های ناپایداری توسعه شهری به ویژه در کشورهای در حال توسعه، گونه ای از سکونت با مشکلات حاد موسوم به اسکان غیررسمی است. این نوع سکونت، نیازمند اتخاذ تدابیر ویژه برای ساماندهی وضعیت کنونی و جلوگیری از گسترش آن در آینده است. از آنجا که اسکان غیررسمی از عواملی فراتر از مکان آن، تشکیل و گسترش یافته و متقابلا بر محیطی فراتر از آن تاثیر می گذارد، لذا راه حل این مسئله به سیاست گذاری و اقداماتی نه فقط در سطح محلی، که در سطح ملی نیاز دارد. این مقاله که با روش توصیفی– تحلیلی و با ماهیت کاربردی نگاشته شده است، به بررسی اسکان غیررسمی در استان خوزستان و ارایه مهم ترین زمینه های توان مندسازی این سکونتگاه ها خواهد پرداخت. همچنین داده ها و اطلاعات مورد نیاز از طریق آمارهای سرشماری سال۱۳۸۵مرکز آمار ایران و سایر طرح های شهری جمع آوری شده است. در پایان، نتیجه گرفته است که شهرداری شهرهای استان خوزستان به عنوان نهادی غیردولتی و عالی ترین و عمده ترین مرجع مدیریت شهری، اصلی ترین نقش را در روند توان مندسازی خواهند داشت. از این رو شهرداری ها باید با ابتکاراتی متفاوت تر از گذشته، برای به کارگیری بهینه مشارکت و منابع درونی این اجتماعات اقدام کنند تا توان مندسازی این سکونتگاه ها محقق شود و شاهد شهرنشینی واقعی در استان خوزستان باشیم

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: اسکان غیررسمی, توسعه شهری, سکونتگاه های غیررسمی, راهبرد توان مندسازی, استان خوزستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.