مدلینگ و شبیه سازی ژنراتور به روش المان محدود جهت تولید برق ازامواج دریا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی مکانیک تبدیل انرژی، دوره: 9، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EEDJ-9-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالکریم افروزه

Department of Physics, University of Larestan, Lar, Iran.

رضا یزدان پناه

Department of Electrical Engineering, University of Larestan, Lar, Iran

چکیده

سواحل دریا وبندرگاهها می توانند منابع عظیم از انرژی در نظر گرفت که به صورت امواج، جزر و مد و جریان های همیشگی سطحی یا زیر آبی، ناشی ازاختلاف حرارت نقاط گوناگون، دیده میشود. تولید انرژی به این روش آلودگی در بر ندارد. این نیروگاه ها در طول سال می توانند انرژی را تولید کنند. در این مطالعه برای مدل سازی ژنراتوراز روش المان محدود به عنوان یکی از دقیقترین روش های شبیه سازی برای محاسبات مورد نظر استفاده شده است  که می تواند در سواحل و بندرگاهها و بدنه کشتی ها استفاده شود و حرکات نوسانی امواج آب رابه راحتی تبدیل به انرژی برق کند. در این مقاله مکانیزم این نوع مولد مدل سازی و شبیه سازی گردیده است. نتایج شبیه سازی ها نشان داد پیاده سازی و ساخت این مولد ها دارای بازدهی مناسب و صرفه اقتصادی بالایی است. ابزارهای شبیه سازی قابل اعتماد برای مطالعه عملکرد و زنده ماندن دستگاه های انرژی موج ضروری هستند، چون آزمایش ها هم پرهزینه و هم دشوار هستند. به طور خاص، قابلیت زنده ماندن در امواج غیر خطی، یکی از بزرگ ترین چالش ها برای انرژی موج است، و از آنجا که باره ای موج و دینامیک به طور گسترده وابسته به مدل هستند، هر دستگاه باید به طور جداگانه با ابزارهای تایید شده مورد مطالعه قرار گیرد. در این مطالعه طراحی ژنراتور شامل روتور، استاتور و سیمبندی طور کامل بررسی خواهد شد. بدین منظور ابتدا روابط ریاضی مربوط به ژنراتور بیان گردیده و در انتها طراحی تحلیلی یک نمونه ژنراتور مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در این مطالعه، از روش اجزاء محدود به عنوان یکی از دقیقترین روش های شبیه سازی برای محاسبات مورد نظر استفاده شده است.

کلیدواژه ها

Renewable energy, Sea waves, Wave energy, انرژی تجدید پذیر, امواج دریا, انرزی موج

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.