اثر تغذیه برگی سولفات روی بر مقاومت به سرمای زمستانه انگور (Vitis vinifera L) رقم بیدانه سفید

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,118

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_673

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

این تحقیق به منظور بررسی اثر سولفات روی بر میزان مقاومت به سرمای زمستانه انگور رقم بیدانه سفید در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. سولفات روی در سه تیمار صفر (شاهد)، 0/04 و 0/08 درصد در پنج نوبت از یک هفته قبل از باز شدن کامل گل ها به فاصله هر دو هفته یکبار روی بوته های انگور محلول پاشی گردید. پس از خزان طبیعی بوته های تیمار شده، نمونه هایی از آنها به صورت تصادفی در نیمه زمستان تهیه و برای اعمال سرما شاخه های تهیه شده در دماهای 0 و 3- و 6- و 9- و 12- و 15- و 18- و 21- و 24- و 27- و 30- درجه سانتیگراد به مدت سه ساعت قرار گرفتند و از لحاظ صفات مورد نظر بررسی شدند. نتایج نشان داد که محلول پاشی سولفات روی اثرات معنی داری بر نشت الکترولیت و مقدار پرولین شاخه های محلول پاشی شده در مقایسه با تیمار شاهد داشت. کمترین نشت الکترولیت در تیمار 0/08 درصد و بیشترین در تیمار شاهد دیده شد. در بررسی تست تترازولیوم مشخص شد که میزان مقاومت شاخه های تیمار شده نسبت به شاهد افزایش چشمگیری داشته است وبه طوری که در تیمار 0/08 درصد سولفات روی، شاخه ها در دمای 24 - هم زنده ماندند. نتایج این تحقیق اثرات محلول پاشی روی را برافزایش مقاومت به سرمای زمستانه انگور رقم بیدانه سفید نشان داد.

کلیدواژه ها:

روی ، مقاومت به سرما ی زمستانه ، نشت الکترولیت و پرولین

نویسندگان

حدیثه حقی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه بوعلی سینا

حسن ساری خانی

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه بوعلی سینا، همدان

احمد ارشادی

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه بوعلی سینا، همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :