تحلیل محتوا ی ارتباطی بین متن نوشتاری و تصاویر کتاب قرآن پایه دوم ابتدایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SPE-8-4_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جمالی

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد علی آباد کتول (نویسنده مسئول)

رضا شیرازی

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی دبیر ریاضی مدرس دانشگاه آزاد علی آباد کتول

زهره دیلم

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد علی آباد کتول

الهام کردکتولی

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد علی آباد کتول

چکیده

راه های متفاوتی برای آموزش قرآن به کودکان وجود دارد یکی از بهترین راه ها درک مفاهیم، موضوعات و قرآن کریم استفاده از تصاویر است ما با بررسی بر ویژگی های کودکان ابتدایی متوجه شدیم از طریق نقاشی و تصویر می توان بر جذابیت و شیرینی داستان علاقه کودک به موجود داستان افزود علاوه بر آن درک مفاهیم از طریق تصویر در حافظه طولانی مدت تاثیر گذار تر است بیان کلام است امروزه متخصصان امر تعلیم و تربیت برای آموزش مفاهیم و موضوعات مورد نظر ایشان از روش غیر مستقیم بهره می برند. به گفته پژوهشگران ۷۵ درصد فراگیران از طریق چشم انجام می پذیرد با توجه به ضرورت این روش در امر آموزش مضامین قرآن کودکان امروز بسیاری از کتابهای قرآن نثری است و برنامه های دیجیتالی به تصویرگری موضوعات خود می پردازند از جنبه های بیان در قرآن می توان به موضوع تصویر و بیان تصویری اشاره نمود که به عنوان یکی از جنبه های هنری در شیوه گویش قرآن قابل تفکر است، چنین بنظر میرسد که در این ارتباط خالق و مخلوق تصویر ابزار نیست که مفاهیم و مطالب عمیق آسمانی را به شیوه های متناسب برای فهم و درک اساس آسان می نماید. هدف اصلی این پژوهش تحلیل و بررسی کتاب قرآن دوره ابتدایی از نظر توجه به اهداف تربیت اجتماعی بوده است، روش پژوهش توصیفی و از نوع تحلیل محتوا میباشد.

کلیدواژه ها

متن و تصویر، تحلیل محتوا، کتاب قرآن دوم ابتدایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.