تاثیر استفاده از روش مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) در طراحی، پیادهسازی، بهسازی و نگهداری ساختمانها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس مطالعات و تحقیقات نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرآینده
  • کد COI اختصاصی: GPACONF10_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید احسانی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران و منابع زمین، واحد تهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

حسام الدین براری

دانش آموخته کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی مازیار رویان

چکیده

صنعت معماری، مهندسی، ساخت، مالکین و کاربرها یک صنعت غیر منسجم است و به هماهنگی زیادی بین گروه ها نیازمند است. بر این اساس، این مساله باعث ایجاد موانعی در ارتباط بین طرفین شده، که منجر به کاهش کارایی میشود. مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) به عنوان یک مفهوم جدید، با ایجاد قابلیت همکاری بین نرم افزارها و همچنین با به اشتراک گذاری اطلاعات این مشکل را رفع میکند. هدف پژوهش حاضر افزایش بهرهوری در طراحی تجهیزات و تاسیسات مکانیکی است. در این پژوهش با استفاده از نرم افزار Revit مدلسازی ساختمان انجام شد. در مطالعه حاضر مشخص شده است که ارائه برنامه زمانبندی تمام مراحل ساخت و همچنین برآورد هزینه های ساخت و تعمیر و نگهداری ساختمان با به کارگیری مدلسازی اطلاعات ساختمان، نقش بسزایی جهت کاهش هدررفت انرژی و بهینه سازی مصرف آنها دارد. نتایج این پژوهش نشان داد که به کمک روش BIM بهسازی به موقع انجام شده و از خرابیهای اضطراری جلوگیری میشود؛ در نتیجه میتوان به عمر مفید داراییها و کاهش هزینه های تعمیرات و همچنین کاهش زمان تعویض آنها کمک زیادی کرد.

کلیدواژه ها

مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)، نرم افزار Revit، بهسازی، تعمیر و نگهداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.