بررسی تاثیر دیر کرد در انتقال بتن حاوی الیاف فولادی و میکرو سیلیس بر روی مقاومت کششی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس مطالعات و تحقیقات نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرآینده
  • کد COI اختصاصی: GPACONF10_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی صباغ قاسم آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه موسسه آموزش عالی رحمان رامسر

ابوالفضل نورزادشاهمرادمحله

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه موسسه آموزش عالی رحمان رامسر

محمد اعتمادی نیا

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه موسسه آموزش عالی رحمان رامسر

رحمت مدندوست

استاد عمران ،دانشکده فنی ،دانشگاه گیلان

چکیده

امروزه با توجه به گسترش روز افزون صنعت بتن آماده و همچنین الزام به استفاده از آن در سازه و همچنین گسترش ساخت و سازها در نقاط دور افتاده تر و نبود شرکت های بتن آماده در همه ی مناطق گاها شرایط ایجاب می کند که بتن آماده به فواصل طولانی و دور دست نسبت به محل تولید در کارگاه بتن آماده حمل گردد . همانطور که می دانید مشکلات دیگری نیز نظیر ترافیک ، خرابی تراک میکسر و یا تاخیر در تخلیه همگی عواملی هستند که می توانند بر خواص بتن از جمله کارایی بتن تازه و یا مقاومت فشاری و کششی بتن سخت شده به علت دیر کرد در انتقال بتن تاثیر بسزایی داشته باشند. در این مقاله تاثیر دیر کرد در انتقال بتن بر روی خواص بتن تازه و سخت شده در بازه یک تا سه ساعت مورد توجه قرار گرفته است . در مطالعه انجام شده چهار طرح مورد بررسی بوده که در هر چهار نمونه طرح اختلاط ثابت می باشد در طرح اول بدون میکروسیلیس و الیاف فولادی ، طرح دوم حاوی میکروسیلیس ، طرح سوم حاوی الیاف فولادی و در نهایت در طرح چهارم دو افزودنی میکروسیلیس و الیاف فولادی همزمان به بتن اضافه و مورد بررسی قرار گرفتند. میزان میکروسیلیس مصرفی ۸ درصد وزن سیمان مصرفی و الیاف فولادی به میزان ۱ درصد حجمی بتن اختیار شده است . تحقیقات بر روی دمای بتن تازه پس از ۳ ساعت نشان می دهد بتن معمولی ۲۴ درصد افزایش دما همچنین بتن حاوی میکروسیلیس با ۸ درصد افزایش از زمان شروع آزمون کمترین میزان افزایش دما را تجربه نمود و در طرح حاوی الیاف فولادی بیشترین افزایش دمای بتن را نسبت به سایر نمونه ها با ۷.۳۲ درصد افزایش به ثبت رسید و در ادامه بتن حاوی میکروسیلیس و الیاف فولادی ۷.۲۱ درصد افزایش را پس از زمان ۳ ساعت نشان داد. نتایج آزمایشات نشان می دهد که طرح حاوی میکروسیلیس با وجود کاهش کارایی همچنان تا زمان ۳ ساعت باعث افزایش مقاومت بتن می گردد ولی از نظر کارگاهی دیگر قابلیت استفاده در پروژه را نخواهد داشت . در بتن های حاوی الیاف فولادی پس از گذشت ۲ ساعت از آزمون شاهد کاهش مقاومت فشاری بتن بود ولی به علت وجود الیاف فولادی و مقاومت این الیاف در برابر صفحه های ترک افزایش مقاومت کششی نسبت بهسایر نمونه ها اتفاق افتاد

کلیدواژه ها

دیر کرد در انتقال بتن ، الیاف فولادی ، میکروسیلیس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.