سبک زندگی اسلامی کارکنان ناجا و خانواده آنان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علمی منابع انسانی ناجا، دوره: 16، شماره: 67
  • کد COI اختصاصی: JR_PHRJRL-16-67_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما شاه کرمی

رئیس مرکز تحقیقات کاربردی معاونت نیروی انسانی.ف.انتظامی.ج.ا.ا

محمد قصری

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران.

محمد زارعی

عضو هیت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران.

سمیه خزدوز

مدرس دانشگاه علمی کاربردی امام علی (ع)

چکیده

سبک زندگی در فرایند تحقق یک جامعه اسلامی- ایرانی، مقوله ای زیربنایی و وظیفه و ماموریت کلیه دستگاه های اجرایی و غیراجرایی و نخبگان فرهنگی کشور در مسیر تحقق هفتمین توصیه از توصیه های مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی می باشد بی تردید برای شناخت بهتر سبک زندگی اسلامی ناگزیر به بررسی سیر تحولات در قبل از انقلاب و بررسی تاثیر شگرف انقلاب اسلامی بر تغییر سبک زندگی بوده تا با شناسایی نقاط قوت و ضعفها، پرشتاب تر از پیش برای فتح قلههای اسلامی گام های بلندی برداشته شود از این رو پژوهش حاضر با روش کیفی و اسنادی مبتنی بر تحلیل مدارک، اسناد موجود و مصاحبه با ۴۰ نفر از خبرگان با انتخاب روش گلوله برفی، یافته های را پس از اعتبارسنجی، مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. یافته های منتج از تحقیق نشان داد، انقلاب اسلامی تغییرات بنیادینی بر سبک زندگی کارکنان ناجا و خانواده آنان در مقایسه با قبل از انقلاب داشته و دستاوردهایی همچون دینداری و حاکمیت ارزش های اسلامی، تحکیم و تقویت نهاد خانواده، قانونمداری و توسعه نظم و انضباط، ارتقاء مشارکت اجتماعی بانوان با حفظ شئون اسلامی، توسعه بهداشت جسمی و روحی، دانش افزایی وتوسعه آموزش و کسب رزق حلال و ارتقای معیشت کارکنان و خانواده آنان را به دنبال داشته است. بی تردید ادامه این حرکت پر توان نیازمند الزاماتی همچون آسیب شناسی سبک زندگی کارکنان و خانواده آنان، نهادینه سازی ارزش ها و تقویت باورهای دینی، اهمیت به سرمایه های انسانی در طراز انقلاب اسلامی، شناسایی و ترویج الگوهای سبک زندگی اسلامی، توسعه فرهنگ خودپایش و نظارت و سیاست گذاری و جهت گیری مبتنی بر تحکیم خانواده می باشد.

کلیدواژه ها

سبک زندگی, اسلامی, کارکنان, ناجا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.