تاثیر مدیریت استراتژیک منابع انسانی بر عملکرد سازمانی دستگاه قضایی با نقش میانجی جو ارتباطی کارکنان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علمی منابع انسانی ناجا، دوره: 16، شماره: 69
  • کد COI اختصاصی: JR_PHRJRL-16-69_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اجلی

استادیار گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

محمدمهدی مظفری

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، قزوین، ایران

سپیده رحیمی پور

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، موسسه آموزش عالی علامه مجلسی، قزوین، ایران

چکیده

در دو دهه اخیر، عملکرد سازمانی به یکی از موضوع های مورد توجه و جذاب تبدیل شده است و این تمایل، هم در زمینه های تحقیقاتی و هم در زمینه های کاربردی به بروز نوآوری های بسیاری منجر شده است. پژوهش حاضر به بررسی نقش مدیریت استراتژیک منابع انسانی بر عملکرد سازمانی دستگاه قضایی با تاکید بر نقش میانجی جو ارتباطی کارکنان دستگاه قوه قضائیه می پردازد. این پژوهش بر حسب هدف از نوع پژوهش های کاربردی و برحسب روش جمع آوری اطلاعات از نوع پژوهش های توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، کارمندان دادگستری استان تهران بودند که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری طبقه ای و سیستماتیک، تعداد ۳۵۲ نفربه عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گرد آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد محمدعلی و همکاران (۲۰۱۸) برای سنجش متغیر مدیریت استراتژیک منابع انسانی و دو پرسشنامه محقق ساخته و برای تحلیل داده ها از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزار Smart-PLS۲ استفاده شده است. به منظور بررسی روایی پرسشنامه ها از نظرات ۱۰ نفر از خبرگان دستگاه قضایی و اساتید دانشگاهی بهره گرفته شد و روایی سوالات موردتایید قرار گرفت. همچنین استخراج ضریب آلفای کرونابخ بالای ۷۰% برای پرسشنامه ها نشان از پایایی مناسب آن ها داشت. یافته های نهایی آزمون فرضیات نشان می دهد که متغیر مدیریت استراتژیک منابع انسانی به اندازه ۴۲۲/۰ درصد بر عملکرد سازمانی و ۶۳۱/۰ درصد بر جو ارتباطی تاثیر دارد و جو ارتباطی به عنوان میانجی به میزان ۴۳۶/۰ درصد بر عملکرد سازمانی تاثیرگذار است. در این تحقیق مقدار ضریب تعیین عملکرد سازمانی برابر با ۶۸/۰ است یعنی متغیرهای مستقل به اندازه ۶۸/۰ رفتار متغیر وابسته (عملکرد سازمانی) را پیش بینی می کنند که تا حدودی قوی ارزیابی می شود و ضریب تعیین جو ارتباطی ۷۱۷/۰ است که بسیار قوی ارزیابی می شود. نتیجه گیری نهایی نشان می دهد که مسئولان دستگاه قضایی باید روی شایستگی ارتباطی مدیران و کارکنان خود سرمایه گذاری بیشتری نمایند.

کلیدواژه ها

مدیریت استراتژیک منابع انسانی, جو ارتباطی, عملکرد سازمانی, کارکنان دستگاه قوه قضائیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.