رابطه تربیت و جنسیت از دیدگاه روایات

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات حدیث پژوهی، دوره: 4، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_MHP-4-7_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید جواد مهدی رضوی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم حدیث، جامعه المصطفی العالمیه

محمد نظیر عرفانی

استادیار جامعه المصطفی العالمیه

چکیده

تربیت فرزندان اعم از دختر و پسر دارای اشتراکاتی با یکدیگر است، اما اسلام در رابطه با تربیت فرزندان قائل به تفاوت هایی میان تربیت دختران و پسران است که البته این تفاوت ها به معنای برتری یکی بر دیگری نیست، بلکه ناشی از تفاوت های موجود در ساختارهای جسمی و روحی این دو جنس و همچنین مسئولیت ها و نقش هایی است که باید در بزرگسالی برعهده گیرند که در این تحقیق ما به بررسی این تفاوت های تربیتی پرداخته شده است. ماهیت و اهمیت تربیت فرزند بررسی شده است  ،وبا توجه به اینکه جایگاه و ارزش فرزند دختر در روایات ،نسبت به پسر  جایگاه خاصی است در این تحقیق تاکید بیشتری به آن با توجه به این مسئله شده است. عوامل موثر در تربیت هم درونی و هم بیرونی مطرح شده است و  همچنین انواع  تربیت و رابطه تربیت و جنسیت بیان شده است. دیدگاه اسلام و غرب در رابطه با جنسیت و تربیت پرداخته شده است .و اینکه تفاوت در تربیت به منزله تبعیض نمی باشد بلکه با توجه به ویژگیهای خاص آنها اقتضای این را دارد که دختر و پسر روش تربیتی خاصی داشته باشند.و همچنین موضوع تفاوت های دختر و پسر از لحاظ جسمی روحی عقلانی و وظایف متفاوت آنها مطرح شده که علت اصلی در تفاوت تربیت آنها این عوامل می باشد

کلیدواژه ها

تفاوت جنسیتی, تربیت, فرزند, حدیث, تربیت دینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.