Relationship between health related behaviors change after COVID-۱۹ outbreak with psychological distress

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه ارتقای بهداشت نظامی، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MILITARY-1-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید سجاد حسینی

Kermanshah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

سهراب نصرتی

Kermanshah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

سارا نژادی

Kermanshah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

سمانه قاسمی

Kermanshah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

امیر وزینی طاهر

Ministry of education of iran.tehran

چکیده

مقدمه:با شیوع ویروس جدید کرونا به نام کووید-۱۹ تغییرات منفی در رفتارهای سلامتی، مانند فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، مصرف الکل و خواب در کل جهان ایجاد شده است. از زمان شروع همه گیری، محدودیت های رفت و آمد، فاصله گذاری اجتماعی و تعطیلی بسیاری از اماکن عمومی اتفاق افتاد. مجموع این رویدادها منجر به عواقب منفی در سلامت روانی و جسمانی افراد شده است که نیاز به بررسی دقیق عوامل زیربنایی آن وجود دارد. از این رو در تحقیق حاضر ارتباط بین تغییر در رفتارهای مرتبط با سلامتی بعد از شیوع کووید-۱۹ با پریشانی روانشناختی بررسی شد. مواد و روش ها: یک پیمایش آنلاین با کمک پیام رسان های اجتماعی در اختیار دسته وسیعی از مخاطبان قرار گرفت. جامعه تحقیق شامل همه افراد ایرانی بزرگسال ۱۸ ساله و بیشتر بود. جمع آوری اطلاعات در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ انجام شد. پریشانی روانشناختی با استفاده از مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS ۲۱) ارزیابی شد.فعالیت بدنی با استفاده از پرسشنامه بین المللی فعالیت بدنی (IPAQ) ارزیابی شد. این پرسشنامه شامل سوالاتی است که وضعیت فعالیت فیزیکی را مورد بررسی قرار می دهد و فعالیت بدنی را در سه دسته ضعیف، متوسط و شدید دسته بندی می کند، در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ تجزیه و تحلیل شدند. نتایج:۱۴۰۰ نفر (با میانگین سن ۱۳.۷ ± ۴۳.۴) که اغلب و نزدیک به نیمی از آنها حداقل دارای یک بیماری مزمن بودند در تحقیق شرکت کردند. تقریبا نیمی از شرکت کنندگان گزارش کردند که از زمان شروع همه گیری کووید-۱۹ دچار کاهش فعالیت بدنی شده اند. نیمی از شرکت کنندگان تغییری در کیفیت خواب گزارش نکردند و اغلب آنها تغییری در استعمال دخانیات از زمان شیوع کووید-۱۹ گزارش نکردند.آزمون رگرسیون خطی نشان داد که ارتباط معناداری بین افزایش افسردگی، اضطراب و استرس با تغییرات منفی در نمره ترکیبی تغییر در رفتار سلامتی وجود داشت. همچنین این آزمون نشان داد که در مقایسه با تغییر مثبت یا عدم تغییر، تغییر منفی در رفتارها با احتمال بالاتر افزایش افسردگی، اضطراب و استرس در ارتباط بود. بحث و نتیجه گیری:یافته های ما پیشنهاد می کند که تغییرات منفی در رفتارهای سلامتی جامعه طی دوران شیوع کووید-۱۹ با افزایش پریشانی روانشناختی ارتباط مستقیم دارند. بر اساس نتایج لازم است هر چه سریع تر اقدام پیشگیرانه و درمانی در خصوص مشکلات سلامت روانی در دوران شیوع کووید-۱۹ انجام شود.

کلیدواژه ها

Covid-۱۹, Depression, Anxiety, Stress, Health Behaviors, Mental Health, :کووید-۱۹, افسردگی, اضطراب, استرس, رفتارهای سلامتی, سلامت روانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.