Evaluation of the effectiveness of typical masks of medical personnel and patients in inpatient and convalescent wards of Baqiyatallah University of Medical Sciences in absorbing Covid-۱۹ virus

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه ارتقای بهداشت نظامی، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MILITARY-1-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین پورتقی

Department of Occupational Health Engineering, Faculty of Health, Baqiyatallah University of Medical Sciences

فیروز ولیپور

Department of Occupational Health Engineering, Faculty of Health, Baqiyatallah University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: بیوآیروسل ها از مهمترین عوامل انتقال بیماری های واگیردار در بیمارستانها هستند. از مهمترین راهکارهای پیشگیری از انتقال بیوآیروسل ها در بیمارستان ها استفاده از ماسک های تنفسی می باشد هدف در این تحقیق انواع مختلف ماسک که هم اکنون برای کارکنان درمانی و خدماتی و بیماران بستری در بخشها و نقاهتگاههای دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) از نظر توانایی در جذب ویروس کرونا مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: دراین مطالعه مقطعی ۴ نوع از ماسک های پرمصرف در بیمارستان بقیه الله (عج) خریداری شد. نمونه ها به صورت مجزا توسط دستگاه اندازه گیری پالایش ذرات زیر میکرونی (GRIMM)) براساس استاندارد ۶۱۳۸ ISIRI وDOP آمریکا مورد آزمون قرار گرفت. میزان کارایی و افت فشار هوا درآنها تعیین شد و نتایج بوسیله گزارش گردید. یافته ها: در این مطالعه نیز میزان کارایی در پارچه های ماسک های داخلی در ذرات با رنج ۰.۳ تا ۲ میکرون حدود حداقل ۴۱.۵ و حداکثر ۹۹.۵ درصد تغییر می کند. بیشترین بازده غربالگری پارچه در ذرات مورد مطالعه مربوط به پارچه کورتکس سفید ماسک ها می باشد. بیشترین افت فشار مربوط به پارچه کورتکس سیاه ماسکها و کمترین افت فشار مربوط به پارچه ماسک N۹۵ اسپانباند و ملت بلون سه لایه (I۹۸-۲۷۱۰-۲) می باشد. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که پارچه های کورتکس سفید ماسک  (I۹۸-۲۷۱۰-۴) ، کارایی بهتری نسبت به سایر پارچه های ماسک ها برای حفاظت در برابر ویروس کرونا دارند با این حال بازهم نمی توانند میزان افت فشار مورد تایید استانداردها را فراهم کنند.

کلیدواژه ها

ماسک, کارایی, بیمارستان, ویروس کرونا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.