Hazard identification and risk assessment by ETBA (Energy trace barrier analysis) method in the intensive care unit Loghman Hakim hospital

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه ارتقای بهداشت نظامی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MILITARY-2-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه رستمی

غلام حسین پورتقی

چکیده

مقدمه: بیمارستان ها یکی از مهم ترین نهادهای ارائه دهنده ی خدمات بهداشتی _ درمانی می باشد که بدلیل وجود مخاطرات خاص رعایت اصول ایمنی در آن از اهمیت بالایی برخوردار است. رعایت اصول و مقرارات ایمنی به منظور پیشگیری و یا کاهش حوادث از طریق حذف و کنترل مخاطرات صورت می گیرد. این پژوهش با هدف شناسایی و ارزیابی ریسک خطرات موجود با استفاده از روش ردیابی انرژی و تحلیل حفاظ­ها (ETBA) دربخش مراقبت های ویژه (ICU) بیمارستان لقمان انجام شده است. روش کار: پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی-تحلیلی است که در سال ۱۳۹۸ در بخش­ ICU بیمارستان لقمان انجام گرفت که جهت شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک از روش ETBA استفاده شده است. داده ها وارد نرم افزار SPSS ۲۳ گردید سپس از شاخص های مرکزی برای توصیف داده ها و شاخص های تحلیلی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.  یافته ها:  براساس کاربرگ های تکمیل شده تکنیک ET&BA  در مجموع ۱۰ نوع انرژی و۳۵ مورد خطر شناسایی شد که براساس جدول استاندارد MIL-STD۸۸۲B  تعداد ۱۳ خطر دارای سطح ریسک غیرقابل قبول، ۱۷ مورد نامطلوب و ۵ مورد قابل قبول با تجدید نظر برآورده گردید.    نتیجه گیری: مهم ترین و خطرناک ترین انرژی های شناسایی شده در بخش ICU شامل خطر انفجار سیلندرهای تحت فشار، خطربرق گرفتگی و آتش سوزی ناشی از برق، لیز خوردن، افتادن بیمار به علت عدم مهار Bed Side، عوامل عفونی و خطرات ناشی از مواد زائد پزشکی می باشد. با توجه به حساسیت جامعه مورد مطالعه و بالا بودن خطرات غیر قابل قبول، مداخلات کنترلی، اقدامات اصلاحی و راهکارهای مدیریتی مناسب در جهت ایمن سازی محیط و کاهش احتمال وقوع حوادث برای بیماران و پرسنل در این بخش بعمل آمده است.

کلیدواژه ها

hazard identification, risk assessment, hospital, ET&, BA, شناسایی خطرات, ارزیابی ریسک, بیمارستان, ET&BA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.