شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر در بلوغ سازمانی (مطالعه موردی: سازمان نظام مهندسی)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC20_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمدخانی

کارشناس ارشد مدیریت پروژه و ساخت- دانشگاه آزاداسلامی واحد یادگار امام (ره)

علی ناصری فر

استادیار گروه مهندسی عمران- دانشکده فنی مهندسی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره)-شهرری- دانشگاه آزاداسلامی-تهران-ایران

چکیده

سیستم های اطلاعاتی سازمان ها، نقش بسزایی در عملکرد سازمان ها ایفا می کنند. بکارگیری سیستم ها و فناوری های اطلاعاتی در سازمان ها زمانی کارساز خواهد بود که سازمان ها فرایند یادگیری در خصوص استفاده موثر وکارآمد از سیستم های اطلاعاتی و فناوری اطلاعات را طی کرده باشند و به مرحله بلوغ رسیده باشند. بنابراین هدف از این پژوهش شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر بلوغ سازمانی در کارکنان سازمان نظام مهندسی انجام شد. روش پژوهش از نظر نوع داده کمی؛ از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش گردآوری دادهها میدانی و از نظر روش اجرا توصیفی- پیمایشی بود و روش تعیین حجم نمونه به صورت نمونه گیری تصادفی ساده می باشد. پس از مطالعه کتب و مقالات متعدد، مهمترین عوامل ارائه شده در زمینه بلوغ سازمانی شناسایی و استخراج شده که در این راستا ۳۳ شاخص به عنوان مهمترین شاخص های موثر بر بلوغ سازمانی در کارکنان سازمان نظام مهندسی حاصل شد کهس از قرار دادن این شاخص ها در پرسشنامه نهایی و توزیع آن میان ۳۶۵ نفر از کارکنان نظام مهندسی شهر تهران، با رویکرد دلفی فازی به رتبه بندی این ۳۳ شاخص و هم چنین ابعاد بلوغ سازمانی و مولفه های هر یک از این ابعاد پرداخته می شود. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که ابعاد بلوغ سازمانی در بین کارکنان نظام مهندسی شامل ویژگی های شخصیتی کارکنان، فرهنگ سازمانی، خلاقیت، انگیزه درونی، تجربه، سبک های رهبری، ساختار سازمانی، راهبردهای سازمانی، مدیریت اطلاعات و ارتباطات، مدیریت منابع انسانی، یادگیری سازمانی، سرمایه روانشناختی و محیط سازمانی بود.

کلیدواژه ها

بلوغ سازمانی، مدیریت اطلاعات و ارتباطات، مدیریت منابع انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.