بررسی تاثیر زیرساخت های شهری بر توسعه پایدار صنعت گردشگری (نمونه مورد مطالعه: نوار ساحلی بوشهر)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC20_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اسدی

پژوهشگر دکترا گروه شهرسازی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

مصطفی دهقان

پژوهشگر دکترا گروه شهرسازی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

مریم رضایی

مدرس گروه شهرسازی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

چکیده

صنعت گردشگری، با دیگر مجموعه ها و نظام های موجود در جامعه دارای پیوستگی و تعامل است. زیرساخت های شهری را می توان به عنوان یک عنصرحیاتی در حیطه توسعه صنعت گردشگری بیان کرد، که با در نظر گرفتن تقسیم های علمی، این زیرساخت ها شامل دسترسی ها (حمل و نقل)، آب آشامیدنی، تاسیسات فاضلاب، خدمات بهداشتی و درمانی، انرژی، ارتباطات و غیره می باشد. نوار ساحلی شهر بوشهر دارای قدمت دیرینه، اماکن و عناصر با ارزش تاریخی با ویژگی های بارز و منحصر به فرد می باشد که یکی از دلایل جذب توریسم به این شهر شمرده می شود. موقیت این محدوده از لحاظ فضای شهری بسیار برجسته می باشد که به عنوان یکی از عناصر پایه و مستحکم در این شهر به شمار می رود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر زیر ساخت های شهری بر توسعه صنعت گردشگری در نوار ساحلی شهر بوشهر است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش شامل مسئولان و کارشناسان گردشگری و شهرسازی در شهر بوشهر بوده است که ۴۰ نفر به صورت تصادفی مورد پرسش قرار گرفته است و پایایی پرسشنامه به وسیله آلفای کرونباخ ۸% بدست آمده که مطلوبیت آن را نشان می مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که مولفه های زیرساخت شهری از spss دهد و با استفاده از نرم افزار عوامل تاثیرگذار در شاخص های توسعه ی پایدار صنعت گردشگری است . هرچند زیرساخت شهری توانسته است تا حدی از انتظارات توسعه پایدار صنعت گردشگری را محقق سازد، اما در بسیاری از موارد ناموفق عمل کرده است یکی از شرط های اساسی دستیابی به توسعه ی پایدار صنعت گردشگری نیازمند برنامه ریزی سازمان یافته در تمام سطوح است.

کلیدواژه ها

زیرساخت شهری، گردشگری، توسعه پایدار، شهر بوشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.