مطالعه صفات کمی و کیفی بوت هها وغده های مینی تیوبر سیب زمینی پس از دوره انبارداری تحت تاثیر متیل جاسمونات و اسید سالیسیلیک

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_359
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین دیلمی معزی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه محقق اردبیلی

مرتضی برمکی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

جهت بررسی تاثیر هورمون های متیل جاسمونات (MJ) و اسید سالیسیلیک (SA) بر عملکرد، صفات مورفولوژیکی، درصد پروتئین و نشاسته غده مینی تیوبر رقم آگریا، آزمایشی در قالب فاکتوریل دو عاملی بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتور های آزمایشی: 4 سطح هورمون MJ (صفر و 2 و 6 و 10 ppm) و 4 سطح SA (صفر و 0/2 و 0/6 و 1mM) بودند. در تجزیه واریانس اثر MJ بر صفت تعداد غده در بوته در سطح احتمال 1 درصد و عملکرد بوته در سطح 5 درصد معنی دار بود. بین غلظت های بکار رفته MJ ، غلظت 6ppm با میانیگین (1/58) برصفت تعداد غده و کاربرد 0/2 و 0/6 میلی مول SA روی صفت تعداد غده و کاربرد غلظت 0/2 میلی مولار SA بر روی صفات تعداد برگ و وزن خشک ساقه اثر بهتری داشت. آزمایش روی سه دسته بوته انجام شد. دسته 1 بطور هفتگی محلولپاشی و غده هایشان بدون تیمار به انبار منتقل شدند. دسته 2 علاوه بر تیمار هفتگی بوته ها، غده ها نیز قبل از انبار تیمار شدند. در دسته 3 تنها غده ها تیمار شدند.در تجزیه واریانس MJ و SA واثر متقابلشان، بر درصد نشاسته و پروتئین غده هر سه دسته غده های انبار شده در سطح 1 درصد اثری معنی دار داشتند. در بین غلظتهای بکار رفته MJ غلظت 6ppm در دسته اول با میانگین (10/27) ، دسته دوم با میانگین (10/03) ، دسته سوم با میانگین (8/97) بروی درصد نشاسته و در مورد درصد پروتیین غده، غلظت 2ppm از MJ در دسته اول با میانگین (3/79) و دسته سوم با میانگین (2/17) و غلظت صفر ازMJ در دسته دوم با میانگین (2/54) بهترین نتایج را داشتند. در تجزیه واریانس غلظت 0/6mM از SA در دسته اول با میانگین (10/43) ، دسته دوم با میانگین (10/08) و دسته سوم با میانیگین (10/02) بروی درصد نشاسته و در مورد درصد پروتیین غده، غلظت 0/2mM از SA در دسته اول با میانگین (3/53) و غلظت 1mM از SA در دسته دوم با میانگین (2/74) و دسته سوم با میانگین (2/43) بهترین نتایج را نشان داد.

کلیدواژه ها

مینی تیوبرسیب زمینی، اسید سالیسیلیک، متیل جاسمونات،تعداد غده، عملکرد، درصد نشاسته، درصد پروتیین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.