تعیین آستانه حداقل طول روز و دمای تجمعی برای تشکیل سوخ درتوده های بومی و ارقام پیاز

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 530

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_358

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

به منظور تعیین حداقل طول روز و دمای تجمعی مورد نیاز برای تشکیل سوخ در نه توده بومی و سه رقم تجاری پیاز تحقیقی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در دو منطقه بهبهان و کرج به مدت یک سال زراعی (1386-1385) اجرا گردید. در بهبهان بذرها در اوایل آبان در خزانه کشت و نشاها در اوایل بهمن به زمین اصلی منتقل شدند. تاریخ کاشت بذرها در کرج اواسط اسفند بود و انتقال نشاها به زمین اصلی در اواخر اردیبهشت ماه صورت گرفت. تاریخ تشکیل سوخ به روش نسبت تشکیل سوخ و کاسموس تخمین زده شد. در منطقه بهبهان تاریخ تشکیل سوخ در ژنوتیپهای مختلف از 29 اسفند با طول روز 12 ساعت و 7 دقیقه تا 27 اردیبهشت با طول روز 13 ساعت و 47 دقیقه متغیر بود. در این منطقه سوخ در توده سفید قم و سفید ساری به دلیل نبود حداقل طول روز مورد نیاز تشکیل نشد. در منطقه کرج سوخ از تاریخ 2 خرداد با طول روز 14 ساعت و 14 دقیقه تا 5 مرداد با طول روز 14 ساعت و 5 دقیقه در ژنوتیپهای مختلف تشکیل گردید. بر اساس نتایج این تحقیق رقم پریماورا و تودههای قرمز ایرانشهر و سفید بهبهان روز کوتاه، رقم گلما دو فتوپریودی ، رقم زرگان و تودههای قولیقصه زنجان، درچه اصفهان، کمرهای خمین، قرمزآذرشهر، سفیدنیشابور، سفیدقم و سفیدساری روز متوسط میباشند. آستانه دمای تجمعی برای تشکیل سوخ در این ژنوتیپها 775/8 تا 2027/9 درجه روز رشد (5/9ºC=Tb) بود.

نویسندگان

عبدالستار دارابی

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

عبدالکریم کاشی

استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :