تعیین عوامل اصلی توسعه با تاکید بر نقش لجستیک در مناطق آزاد، مورد ارس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی رویکردهای نوین در مدیریت مرز
  • کد COI اختصاصی: MARZJRL01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خدایی

دانشجوی دکتری علوم سیاسی گرایش جامعه شناسی

چکیده

امروزه مناطق آزاد از اصلی ترین کانونهای تمرکز حضور سرمایه گذاران محسوب می شود. مدیریت در مناطق آزاد با شمول مواد قانونی نحوه اداره مناطق آزاد با تاکید بر یکپارچه سازی امور و مدیریت واحد می باشد و مناطق آزاد فرصت مناسبی برای بهرهمندی از خدمات لجستیکی در طول زنجیره تامین و میل به سمت یکپارچه سازی و مدیریت فرآیندهای کلیدی تجاری در طول زنجیره تامین بازتعریف شده است . بر این اساس آنچه بعد از سپری شدن چندین دهه از تشکیل مناطق آزاد لازمه تغییر است تغییر رویکرد در برنامه ریزی در این نواحی برای رسیدن به اهداف اولیه شکل گیری و نیل به اهداف توسعه همه جانبه می باشد در مقاله حاضر، با رویکرد آینده نگاری به شناخت مهم ترین عوامل موثر و چگونگی تاثیرگذاری این عوامل بر یکدیگر و بر وضعیت آینده توسعه محدوده مصوب منطقه آزاد ارس با نقش عوامل اصلی در بسترسازی لجستیک در ایجاد توسعه پایدار می پردازد که درواقع زمینه تدوین سناریوها در مراحل بعدی و همچنین تدوین راهبردها، برنامه ریزی و سیاست گذاری برای رسیدن به سناریوهای مطلوب را فراهم می کند. این مقاله با استفاده از روشهای دلفی و تحلیل اثرات متقاطع و استفاده از نرم افزار میک مک به کشف و شناخت این پیشرانها پرداخته است . این تحقیق ازلحاظ روش توصیفی - تبینی و ازلحاظ کاربست نتایج کاربردی است نتایج تحقیق نشاندهنده از این است که در مرحله اول، با روش دلفی ، در قالب ۴ گروه عوامل موثر بر وضعیت آینده توسعه محدوده منطقه آزاد ارس، شناسایی و درنهایت از میان عوامل یاد شده پس از بررسی میزان و چگونگی تاثیرگذاری این عوامل بر یکدیگر و بر وضعیت آینده این منطقه آزاد با روشهای مستقیم و غیرمستقیم ، تعداد ۱۳ عامل کلیدی، شناسایی گردید.

کلیدواژه ها

توسعه فضایی ، آینده پژوهی ، روش دلفی ، لجستیک ، منطقه آزاد ارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.