کاربرد مدلسازی اطلاعات ساختمان در تدارک الکترونیکی پروژه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM)
- کد COI اختصاصی: BIMCONF05_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 243
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی و مدیریت ساخت دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی
کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه صنعتی امیرکبیر
چکیده
امروزه مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) فناوری نوینی در صنعت ساخت و ساز محسوب می شود. پژوهش های زیادی در حوزه مدل سازی اطلاعات ساختمان برای حل مشکلات پروژهها انجام شده است . روش تدارک الکترونیکی پروژه که در صنعت و خدمات به طور گسترده برای تامین کالا و خدمات مورد استفاده قرار گرفته است ، وارد صنعت ساخت و ساز شده و سعی بر آن دارد تا تمام بخش های مختلف یک ساختمان اعم از سازه اصلی و سفت کاری تا تمام اجزای فرعی ساختمان مانند کارهای نقاشی یا در و پنجره و نازک کاری را در قالب مناقصه های کوچک واگذار نماید. در این مقاله تدارک پروژه به صورت الکترونیکی و اتوماسیون و با استفاده از مدل سازی اطلاعات ساختمان و از تلفیق BIM و تدارک الکترونیکی در قالب یک پلتفرم اجرایی و در دسترس برای همه عوامل پروژه ارائه شده است تا شفافیت ، سرعت و دقت در تدارک پروژهها را افزایش دهد. در این راستا پلتفرمهای مختلفی ارائه شده تا مراحل مختلف برگزاری مناقصه ، انتخاب پیمانکار، پرداخت صورت وضعیت و سایر موارد به صورت الکترونیکی و با استفاده از مدل BIM صورت پذیرد. در این مقاله نشان داده شده که با استفاده از دادههای زمانبندی پروژه و بسته های کاری می توان انواع خدمات و منابع مورد نیاز را در زمان خاصی به ماقصه گذاشت و به صورت الکترونیکی به تدارک پروژه پرداخت .کلیدواژه ها
مدلسازی اطلاعات ساختمان، BIM، تدارک، تدارک الکترونیکیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.