بررسی راهکارهای تسهیل تهیه مدل سه بعدی و نقشه های دوبعدی در پروژههای ساختمانی ایران مبتنی بر BIM
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM)
- کد COI اختصاصی: BIMCONF05_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 289
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی معماری، مسکن، دانشگاه علم و صنعت ایران
کارشناس ارشد مهندسی معماری، معماری داخلی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
چکیده
اگرچه استفاده از تکنولوژی BIM در صنعت ساخت وساز کشور روزبه روز در حال افزایش است ، اما نقشه های تحویلی نرمافزارهای آن ازجمله REVIT حاوی اطلاعات لازم نیستند و تمایل کارفرمایان به دریافت نقشه های تهیه شده در قالب AUTOCAD دوبعدی است . علارغم دقت بالا و قابلیت های فراوان نرم افزارهای ترسیمی همچون رویت یکی از عمدهترین دلایل عدم رغبت صاحبان پروژه و حتی دفاتر طراحی زمانبر بودن مدلسازی ، شیت بندی و ارائه مدارک فاز دو پروژههای ساختمانی در سیستم BIM است . علاوه برآن اگر روند مدلسازی به درستی انجام نشود تغییرات مکرر در طول پروژه، حجم دوباره کاری ها و درنتیجه زمانبندی پروژه را دستخوش تغییرات می کند . با توجه به اهمیت این مسئله در صنعت ساخت کشور، هدف اصلی این پژوهش رسیدن به راهکارهایی است که به کمک آن بتوان سرعت انجام پروسه فاز دو از مرحله مدلسازی تا تهیه نقشه های اجرایی را افزایش داد. روش تحقیق این پژوهش به صورت توصیفی -تحلیلی بوده و گردآوری دادهها با مطالعات اسنادی و کتابخانه ای منابع ایرانی و خارجی انجام پذیرفت . روش تحلیل دادهها، استدلال منطقی است . در مرحله توصیفی ، عوامل مختلف تاثیرگذار برای افزایش کیفیت پروژه و هم زمان کاهش زمان مدلسازی سه بعدی و تهیه ی نقشه های دوبعدی بررسی شد. در مرحله ی بعد با روش استدلال منطقی راهکارهایی برای این عوامل استخراج و درنهایت جمع بندی شد. در این راستا، تجربه نویسندگان از استفاده از نرمافزار رویت و پلاگین داینامو در پروژههای ساختمانی نیز بهره گرفته شده است . نتایج پژوهش حاکی از آن است راهکارهایی همانند ایجاد بانک اطلاعات مصالح ، آبجکت ها، ایجاد تمپلیت ، تهیه چک لیست حضور هماهنگ کننده و .... می تواند در جهت افزایش سرعت و دقت فرآیند مدلسازی برای ارائه ترسیمات دوبعدی برگرفته از مدل سه بعدی در بستر BIM کمک کند.کلیدواژه ها
مدلسازی اطلاعات ساختمان، نرم افزار Revit، ارائه مدارک فاز ۲، تسهیل فرآیند مدلسازیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.