ارزیابی چرخه حیات ساختمان بتنی با سیمانهای آمیخته با استفاده از مدلسازی اطلاعات ساختمان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM)
- کد COI اختصاصی: BIMCONF05_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 326
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی و مدیریت ساخت دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر
کارشناسی ارشد مهندسی عمران (مهندسی و مدیریت ساخت ) دانشگاه صنعتی امیرکبیر،
چکیده
مسائل زیست محیطی از جمله گرم شدن کره زمین یکی از دغدغه های امروز در جهان است . تولید گازهای گلخانه ای و مصرف زیاد انرژی در کنار سایر مسائل زیست محیطی ، موجب شده است تا در تحقیقات به ارزیابی چرخه حیات محصولات و اثرات زیست محیطی آن ها پرداخته شود. در این میان صنعت ساخت دارای تولیدات قابل توجهی از گازهای گلخانه ای و اثرات مخرب زیست محیطی است . دانستن این اثرات با استفاده از روش های ارزیابی چرخه حیات (LCA) کمک می کند تا میزان تاثیرات منفی ساختمان شناخته شود و بتوان برای کاهش آن ها اقدام کرد. مدل سازی اطلاعات ساختمان که یک پایگاه داده جامع از اطلاعات ساختمان را در اختیار کاربر قرار می دهد می تواند نقش مهمی در این امر داشته باشد. نرم افزارهای LCA در قالب افزونه کاربری در نرم افزارهای BIM این امکان را فراهم می کنند تا بتوان با استفاده از مدل اطلاعاتی ساخت تحلیل ارزیابی چرخه حیات را انجام داد و اثرات زیست محیطی ساختمان را در قالب اظهارنامه زیست محیطی محصول ارئه کرد. در این مقاله با استفاده نرم افزار Open LCA ارزیابی چرخه حیات برای یک ساختمان بتنی با چهار نوع سیمان آمیخته به دست آمده و اثرات زیست محیطی آن ها با یکدیگر مقایسه شده است و مشاهده شده است که استفاده از سیمان آمیخته ۴۰ درصد تفاوت قابل توجهی در تولید گزهای گلخانه ای داشته است .کلیدواژه ها
ارزیابی چرخه حیات، مدل سازی اطلاعات ساختمان، سیمان آمیختهمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.