شناسایی و اولویت بندی عوامل نهادی موثر بر انتخاب راهبرد تجاری‎سازی تحقیقات دانشگاهی فناوری نانو

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت صنعتی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IMJT-4-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل کلانتری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، ایران

محمدرضا میگون پوری

استادیار دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، ایران

چکیده

جمهوری اسلامی ایران با قرار گرفتن در جایگاه داوزدهم دنیا در تولید دانش نانو  می­تواند جایگاه مناسبی را در تجاری­سازی و تولید ثروت از فناوری نانو کسب کند. این پژوهش به دنبال شناسایی و اولویت­بندی عوامل نهادی موثر بر انتخاب راهبرد تجاری‎سازی تحقیقات دانشگاهی فناوری نانو است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده­ها آمیخته اکتشافی (کیفی- کمی) است. جامعه آماری در بخش کیفی خبرگان متخصص و در بخش کمی شرکت­های فعال فناوری نانو است. ابزار گردآوری داده­ها در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسش‎نامه و روش تحلیل داده­ها در بخش کیفی، کدگذاری باز، محوری و انتخابی و در بخش کمی، تحلیل عاملی تاییدی و مقایسه زوجی است. یافته­های این پژوهش نشان می­دهد که شش عامل نهادی بر انتخاب راهبرد تجاری‎سازی تحقیقات دانشگاهی فناوری نانو در ایران موثرند که به ترتیب اولویت عبارت از سابقه و قراردادهای دانشگاه، فرهنگ دانشگاه، نهادهای حمایت کننده، اهداف و ماموریت دانشگاه، سرمایه اجتماعی دانشگاه و سیاست­های دانشگاه است. این شش بعد در قالب ۲۰ جزء فرعی شناسایی و اولویت‎بندی شده است.

کلیدواژه ها

عوامل نهادی, شناسایی و اولویت بندی, راهبرد تجاری‎سازی تحقیقات دانشگاهی, فناوری نانو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.