بررسی مقایسه‎ای ادراک صادرکنندگان ایرانی و واردکنندگان آمریکایی از راهبرد برندسازی فرش دستباف ایران در بازار آمریکا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بازرگانی، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JIBM-6-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طهمورث حسنقلی پور

دانشیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، ایران

علی دیواندری

دانشیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، ایران

فاطمه عباسی بنی

دانشجوی دکتری سیاستگذاری بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، ایران

چکیده

بناها ویران می‎شوند، انسان ها می‎میرند، اما برندها همواره می‎مانند (رونی، ۱۹۹۵) و بی‎شک نگاهی راهبردی به این دارایی ارزشمند، متضمن موفقیت و اعتبار برند خواهد بود. پژوهش حاضر با هدف مطالعه مقایسه ای نگرش صادرکنندگان ایرانی فرش دستباف و واردکنندگان آمریکایی فرش از عملکرد کلی راهبرد برندسازی فرش دستباف ایران در بازار آمریکا و بررسی تفاوت میان نگرش این دو گروه انجام پذیرفته است. در این مطالعه از روش توصیفی از نوع همبستگی برای گردآوری داده ها استفاده شده است و داده‎ها به‎کمک مدل معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تاییدی تجزیه‎وتحلیل شدند. مدل به‎کاررفته در مطالعه برگرفته از مدل راهبرد برندسازی وونگ و مریلیس (۲۰۰۷) است که در نهایت دو مدل جداگانه برای دو جامعه مذکور به‎دست‎آمد. نتایج پژوهش نشان می دهد درک دو گروه صادرکننده و واردکننده فرش دستباف ایران از عملکرد راهبرد برند فرش دستباف ایران، جایگاه برند، عملکرد مالی برند و کارایی راهبرد‎های بازاریابی، بسیار متفاوت است. در نتیجه با بررسی تفاوت های حاصل، می توان شکاف ادراکی و واقعی بین بازار تولیدکننده و هدف را از میان برداشت و برند را در جایگاه مناسب تری مستقر کرد.

کلیدواژه ها

راهبرد برندسازی بین المللی, برندسازی, صادرکنندگان ایرانی, فرش دستباف ایران, واردکنندگان آمریکایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.