بررسی اثر نوع پنل خورشیدی در طراحی و عملکرد یک سیستم فتوولتائیک متصل به شبکه با کمک نرم افزار PVsyst

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه کارافن، دوره: 20، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_KARFN-20-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثنا صادقی

گروه فنی مهندسی، دانشگاه پیام نور، ایران

چکیده

امروزه با توجه به افزایش میزان آلاینده های زیست محیطی و نیز افزایش قیمت حامل های انرژی در تولید انرژی الکتریکی، استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر جهت تولید انرژی الکتریکی در حال افزایش می باشد. در میان سیستم های انرژی تجدیدپذیر، سیستم های فتوولتائیک به دلیل پایداری، طول عمر بالا و نیز هزینه های سرویس و نگهداری پایین، از محبوبیت گسترده ای برخوردار هستند. استفاده از این سیستم ها مستلزم ارزیابی دقیق و درک جنبه های مختلف عملکرد آن ها می باشد و عدم توجه به این مهم نه تنها مفید واقع نخواهد شد، بلکه ممکن است منجر به ایجاد هزینه های جبران ناپذیر اقتصادی نیز گردد. جهت پیشگری از این مشکل، نرم افزارهای شبیه ساز متعددی برای بررسی پیش از احداث واحدهای تولید انرژی الکتریکی در دسترس می باشند. در این مقاله به منظور شبیه سازی و سنجش امکان نصب یک واحد تولیدی فتوولتائیک در محیط مورد بررسی، از نرم افزار PVsyst و داده های دقیق هواشناسی از جمله میزان تابش سالیانه و دمای محیط استفاد شده است. با توجه به اینکه آرایه های خورشیدی به دو صورت متحرک و ثابت نصب می شوند، عملکرد هر دو به صورت مجزا مورد بررسی قرار گرفته و مدلی که در عمل دارای تلفات کمتر و در نتیجه راندمان بالاتری بود، معرفی شده است. نتایج شبیه سازی نشان داد که در مکان مورد بررسی، استفاده از پنل خورشیدی نوع ثابت جهت تولید انرژی الکتریکی، نسبت به نوع متحرک آن مناسب تر است.

کلیدواژه ها

نیروگاه خورشیدی, زاویه تابش, سیستم فتوولتائیک, پنل خورشیدی, راندمان, PVsyst

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.