طراحی کنترل کننده میرایی ناحیه گسترده برای مبدل ذخیره ساز انرژی متصل شده به واحد بادی و فتوولتاییک با در نظر گرفتن تاخیر های زمانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه کارافن، دوره: 20، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_KARFN-20-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن دارابیان

استادیار فنی گروه برق دانشگاه فنی و حرفه ای استان زنجان

سعید بهزادپور

دانشگاه فنی و حرفه ای

سجاد یوسفی

دانشگاه فنی و حرفه ای

چکیده

علاوه بر تمامی مزایای انرژی های تجدیدپذیر، استفاده از آنها به صورت توربین های بادی و سلول های خورشیدی در شبکه های برق به منظور تامین توان مورد نیاز می تواند یک عامل منفی از دید پایداری در سیستم های قدرت محسوب شود. هدف اصلی این مقاله طراحی کنترل کننده میرایی ناحیه گسترده(WADC) ، در مبدل مربوط به سیستم ذخیره ساز انرژی باتری (BESS) متصل به منابع انرژی تجدیدپذیر شامل فتوولتاییک و ژنراتور سنکرون مغناطیس دائم در شبکه قدرت بزرگ مقیاس می باشد. روش موجود مبتنی بر ماتریس های وزن آزاد (FWM) است. به طوریکه ابتدا بر اساس تئوری کنترل بهینه مبتنی بر فیدبک وابسته به تاخیر، مجموعه ای از قیود مرتبط با نابرابری ماتریس خطی (LMI) فرموله بندی می شوند. سپس به منظور فراهم آوردن پارامترهای کنترل بهینه که می تواند بیشترین تاخیر زمانی را تحمل کند، از رویکرد ماتریس های وزن آزاد برای حل مسئله زمان وابسته به تاخیر زمانی استفاده می شود. در این راستا، یک الگوریتم تکراری مبتنی بر خطی سازی مکمل مخروطی برای جستجوی پارامترهای کنترل بهینه نیز ارائه شده است. و در نهایت، نتایج شبیهسازی غیرخطی بر روی سیستم قدرت ۵ ناحیهای ۱۶ ماشینه با استفاده از نرم افزار MATLAB انجام شده است. بطوریکه بر اساس نتایج شبیه سازی، مطلوب بودن کنترل کننده پیشنهادی تحت عدم قطعیت های موجود در این مقاله به وضوح نشان داده شده است.

کلیدواژه ها

پایداری سیستم قدرت, سیستم ذخیره ساز انرژی باتری, فتوولتایک, واحد بادی, نابرابری ماتریس خطی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.