کاهش اثرات سوء تنش شوری در گیاه دارویی کنگر فرنگی (Cynara scolymus) با استفاده از پرایمینگ بذر

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_265
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه شفیع زاده

دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

سهیل پارسا

استادیار گروه زراعت دانشگاه بیرجند

کرامه احمدی

دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

راضیه علیزاده

دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

چکیده

تنش شوری از جمله تنشهای غیر زنده مهم است که اثرات زیانباری روی جوانهزنی، رشد و عملکرد محصول دارد. با توجه به تحقیقات انجام شده به نظر میرسد، یکی از راههای افزایش مقاومت گیاه به شوری، استفاده از بذور پرایم شده برای کاشت است. در این مطالعه به بررسی اثر تیمارهای مختلف پرایمینگ بذر بر روی جوانهزنی بذور کنگر فرنگی تحت تنش شوری پرداخته شد. بدین منظور از آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار استفاده شد. فاکتور اول تیمار های پرایمینگ بذر که شامل هیدروپرایمینگ، هاردنینگ، خیساندن بذور در محلولهای PEG و NaCl با پتانسیل 0/8- مگاپاسکال به مدت 6 ساعت و بدون پرایم به عنوان شاهد و فاکتور دوم تنش شوری (NaCl) در پنج سطح (0 و 5 و 10 و 15 و 20 دسی زیمنس بر متر) بود. نتایج نشان داد که بین تیمارها از نظر تاثیر بر صفات مختلف اندازهگیری شده اختلاف معنی داری وجود دارد. در تمامی سطوح شوری بذرهای تیمار شده نسبت به بذرهای شاهد درصد، سرعت جوانهزنی بنیه بذر بیشتر و میانگین زمان کمتری را داشتهاند بطوریکه در تمامی سطوح شوری هیدروپرایمینگ برترین تیمار بود.

کلیدواژه ها

کنگرفرنگی، پرایمینگ، تنش شوری، رشد اولیه گیاهچه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.