شناسایی ویژگی‎های نظام بازاریابی محتوای زنانه در صنایع خلاق

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بازرگانی، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIBM-11-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مهدی شریفی

استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سمیه لبافی

استادیار، گروه مطالعات اجتماعی اطلاعات، پژوهشکده جامعه و اطلاعات، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، تهران، ایران.

محمد حسن یادگاری

دانشجوی دکتری، گروه ارتباطات، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

هدف: اشتغال‎زایی برای بانوان با استفاده از قابلیت‎های موجود در شبکه‎های اجتماعی، راه‎حلی برای جوامعی است که سرانه اشتغال کمی برای بانوان دارند. با توجه به شیوه‎های بازاریابی در شبکه‎های اجتماعی، فارغ از برخی محدودیت‎های دنیای واقعی جامعه ایران، شرایطی برای مشارکت بانوان در حوزه‎هایی از صنایع خلاق (تولید محتوا به‎منظور بازاریابی در شبکه‎های اجتماعی)، فراهم شده است. با توسعه شبکه‎های اجتماعی (به‎ویژه اینستاگرام) در ایران، صفحه‎های متنوعی با هدف بازاریابی و درآمدزایی در حوزه نیازهای بانوان (آرایش و لوازم آن، فرزندداری، ورزش و تناسب اندام و...) به‎وجود آمده است. هدف از این پژوهش شناسایی نظام بازاریابی با استفاده از محتوای زنانه در شبکه‎های اجتماعی، به‎ویژه اینستاگرام بوده است. روش: این پژوهش با رویکرد کیفی و روش تحلیل مضمون اجرا شده است. در این تحقیق ۳۰ نمونه از فایل‎های صوتی و تصویری از سه صفحه موفق در اینستاگرام انتخاب و پیاده‎سازی شده و با استفاده از روش‎ تحلیل مضمون طی چند مرحله کدگذاری، تحلیل شدند. یافته‎ها: با تمرکز بر مفاهیمی چون صنایع خلاق، بازاریابی خلاق و بازاریابی محتوا، عناصر ویژه این حوزه در زمینه بازاریابی محتوای زنانه در شبکه‎ اجتماعی اینستاگرام ایران شناسایی شد. نتیجه‎گیری: نتایج نشان می‎دهد تم‎هایی همچون ارتباط دوسویه، صمیمیت، ایجاد هم‎ذات‎پنداری، استفاده از اعضای خانواده در تولید محتوا، شفافیت در توصیف نظام ‎پخش محصولات، هویت‎دهی به سایر اعضای گروه و.... از جمله ویژگی‎های نظام بازاریابی محتوای زنانه در شبکه اجتماعی اینستاگرام است.

کلیدواژه ها

صنایع خلاق, بازاریابی محتوا, اشتغال بانوان, شبکه‎های اجتماعی, اینستاگرام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.