طراحی مدل توسعه مشارکت ورزشی جانبازان و معلولین جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علوم ورزش، دوره: 14، شماره: 48
  • کد COI اختصاصی: JR_SSQJ-14-48_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود مهدی نژاد

دانشجوی دکتری گروه مدیریت ورزشی، واحد قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران

مهدی سوادی

استادیار گروه مدیریت ورزشی، واحد قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران

حمید رضا سایبانی

استادیار گروه مدیریت ورزشی، واحد قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران

چکیده

پژوهش حاضر باهدف طراحی مدل توسعه مشارکت ورزشی جانبازان و معلولین جمهوری اسلامی ایران طراحی و اجرا گردید. این مطالعه به روش ترکیبی و از نوع طرح های پژوهش آمیخته اکتشافی بود. جامعه آماری بخش کیفی شامل اساتید منتخب آشنا با ورزش معلولین، معلولین ورزشکار و مدیران و کارشناسان ورزش معلولین بود. این افراد، به صورت هدفمند از نوع معیاری برای مصاحبه های کیفی در موضوع پژوهش انتخاب شدند (۱۵ مصاحبه با ۱۵ نفر و تا حد اشباع نظری ادامه یافت). جامعه آماری در بخش کمی شامل کلیه معلولین کشور می­باشد. نمونه آماری این پژوهش با توجه به فراوانی جامعه آماری، حجم نمونه و احتمال خطای نمونه گیری ۳۸۵ نفر در نظر گرفته شد. در این پژوهش با توجه به اهداف و نوع آن از روش نمونه گیری خوشه ای استفاده شده است که در مرحله اول پس از تقسیم کشور به پنج ناحیه شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز به حکم قرعه یک شهر (مرکز استان) از هر ناحیه انتخاب شده است. در بخش کیفی مشخص گردید که مقوله­ها در قالب ۱۵ مقوله و ۷۹ کد مفهومی مشخص شد و در دل ابعاد ۶ گانه مدل پارادایمی به صورت موجبات علی (۴ مقوله)، مقوله اصلی: توسعه مشارکت در ورزش همگانی جانبازان و معلولین جمهوری اسلامی ایران (۱ مقوله)، راهبردها (۳ مقوله)، شرایط زمینه­ای (۳ مقوله)، شرایط مداخله­گر (۳ مقوله) و پیامدها (۲ مقوله) جای گرفتند. در بخش کمی نیز مشخص گردید که هر ۶ مولفه­ اصلی پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است بنابراین مدل پژوهش از برازش کافی برخوردار می­باشد. با توجه به آنکه معلولین و جانبازان کشور نیاز به توجه بیشتری دارند، توصیه می­شود که مدیران و متولیان ورزش معلولین و جانبازان، از نتایج پژوهش حاضر به منظور افزایش کیفیت زندگی این قشر استفاده نمایند.

کلیدواژه ها

مشارکت ورزشی, جانبازان, معلولین, نظریه داده بنیاد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.