طراحی الگوی موقعیت فدراسیون کاراته بر اساس مدل بازاریابی ورزشی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علوم ورزش، دوره: 14، شماره: 48
  • کد COI اختصاصی: JR_SSQJ-14-48_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرعلی کشمیری

گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی زنجان-ایران

هما درودی

دانشیار، گروه مدیریت، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

چکیده

سازمان های ورزشی جهت ایجاد خط مشی و رسیدن به اهداف سازمانی نیازمند ایجاد الگویی جهت ارزیابی و تقویت مولفه های تاثیرگذار در موفقیت سازمان هستند که از عوامل درونی و بیرونی سازمان نشات می گیرد. هدف از پژوهش حاضر طراحی الگوی موفقیت فدراسیون کاراته بر اساس مدل بازاریابی ورزشی بود. روش تحقیق از نوع آمیخته (کیفی و کمی) بود و با استفاده از روش مصاحبه، پرسشنامه محقق ساخته و کدگذاری باز انجام شد. در بخش کیفی آجهت طراحی پرسشنامه محقق ساخته از دانش متخصصان ورزشی و مسئولین فدراسیون کاراته استفاده شد که به روش گلوله برفی با جامعه آماری ۱۲ نفر که نمونه آماری نیز به همین تعداد انتخاب شدند . در بخش کمی  نیز شامل ورزشکاران و مربیان و کارکنان فدراسیون و هیات های کاراته با جامعه ۱۲۰ نفری که توسط آزمون مورگان ۹۲ نفر انتخاب شدند. پس از انجام مصاحبه و شناسایی عوامل کلیدی از نگاه متخصصان، پرسشنامه محقق ساخته دارای کدهایی در ۶ مولفه شامل: حیطه بازاریابی، حیطه تبلیغات و درآمدزایی، حیطه فناوری اطلاعات، برگزاری دوره های آموزشی و مسابقات، حیطه مدیریت، حیطه سرمایه گذاری طراحی و جهت ارزیابی بین ورزشکاران، مربیان و کارمندان فدراسیون کاراته توزیع شد.  یافته ها: مولفه های بازاریابی ۶۷.۴ درصد، عوامل تبلیغات و درآمدزایی ۶۲.۱ درصد، عوامل فناوری اطلاعات ۴۶.۷ درصد، عوامل برگزاری مسابقات و دوره های آموزشی ۵۵.۹ درصد، عوامل مدیریتی فدراسیون ۷۵.۸ درصد و عوامل سرمایه گذاری ۸۸.۳ درصد بر موفقیت فدراسیون کاراته تاثیر گذار هستند.  همچنین سرمایه گذاری فدراسیون در راه اندازی اماکن ورزشی و سودآوری از اجاره یا رهن این اماکن دارای بیشترین میانگین (۷۴/۴) بین متغیرهای مربوطه بود. نتیجه: موفقیت فدراسیون های ورزشی با تجاری شدن ورزش روز به روز به مباحث اقتصادی و بازاریابی نزدیک تر می شود و لازمه توسعه و موفقیت در ورزش ایجاد زمینه های بازاریابی در سطوح سازمان های ورزشی است در نتیجه با توجه به نتایج پزوهش پیشنهاد می شود به توسعه بازاریابی در برنامه ریزی بلندمدت فدراسیون، پیگیری حق پخش تلویزیونی، برگزاری بیشتر مسابقات بین المللی، ترویج گردشگری ورزش کاراته، سرمایه گذاری در ساخت سالن و تجهیزات ورزشی و بهبود فناوری اطلاعات در فدراسیون جهت ایجاد تسهیل در موفقیت های آتی فدراسیون انجام شود.

کلیدواژه ها

بازاریابی ورزشی, موفقیت فدراسیون, آینده نگری ورزشی, درآمدزایی فدراسیون کاراته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.