شناسایی و طراحی مدل عوامل موثر بر اجرای پروژه های صنعت برق – مطالعه موردی پروژه های دیسپاچینگ شرکت برق منطقه ای خراسان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله خط مشی گذاری عمومی در مدیریت، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPA-10-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عظیم زارعی

گروه مدیریت بازرگانی / دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری/ دانشگاه سمنان

داود فیض

دانشیار ؛ دانشگاه سمنان

عباسعلی رستگار

دانشگاه سمنان

حسن صادقپور

دانشجوی دکتری مدیریت سیستم، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم داری، دانشگاه سمنان، سمنان

چکیده

زمینه: بررسی چالش های موجود در پیش بینی نیازهای جامعه به برق و انجام به موقع اقدامات لازم به منظور برقرسانی به مردم، پیشگیری از بروز قطعی و خاموشی برق، پایش و کنترل شبکه قدرت می باشد. هدف: شناسایی و طراحی مدل عوامل موثر بر اجرای پروژه های صنعت برق به ویژه پروژه های سیستم های دیسپاچینگ می باشد. روش تحقیق: از مصاحبه حضوری ساختارنیافته با مدیران و خبرگان صنعت برق در خراسان استفاده شد. پس از شناسایی عوامل موثر و گروه بندی آن ها با روش مدل سازی تفسیری ساختاری طبقه بندی معیارها و برقراری ارتباط بین آن ها و ارائه الگو انجام گردید. یافته ها: تعداد ۱۶۲ معیار به عنوان عوامل موثر بر اجرای پروژه ها شناسایی شدند که پس از مرتب کردن و دسته بندی، معیارها در ۱۱ گروه تقسیم بندی شدند که ۷ تا از این موارد نیز به چندین معیار دیگر تقسیم بندی شدند. شرایط اقتصادی، شرایط سیاسی، تورم، برنامه ریزی، طرح، نیروی انسانی، معارضین، فرآیند تصمیم گیری، هماهنگی درون واحدهای شرکت، کنترل پروژه، نقص قوانین، و هماهنگی با سازمان های مختلف به عنوان معیارهای ۱۱ گانه اعلام شدند. که بجز معیارهای نقص قوانین، معارضین، شرایط سیاسی و هماهنگی با سازمان های مختلف بقیه معیارها نیز به چندین معیار دیگر تقسیم بندی شدند. نتیجه گیری: با شناسایی و طبقه بندی عوامل موثر بر اجرای پروژه های صنعت برق و ارائه مدل، اقدامات پیشگیرانه پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

عوامل تاخیر, مدیریت پروژه, مدل سازی تفسیری ساختاری, شبکه برق, مراکز دیسپاچینگ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.