بررسی آزمایشگاهی اثر دمای سیلندر و لاینر بر ابعاد پست ریختگی در فلزات بیس

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 29، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDS-29-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رضا صابونی

استادیار گروه پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی و مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

جلیل قنبرزاده

استادیار گروه پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی و مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

رضا گوهریان

استاد گروه پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی و مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

حبیب الله اسماعیلی

استادیار گروه پزشکی اجتماعی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

مقدمه: برای درمان دندانهای روت کانال شده خصوصامواردی که تاج آنها  به شدت تخریب شده اند، پست ریختگی پیشنهاد می شود. از آنجا که قطر و طول پست بر استرسهای وارده به ریشه دندانها مهم می باشد و می تواند تحت شرایط کستینگ تغییر کند، هدف از این تحقیق بررسی اثر وجود یا عدم وجود لاینر و دمای برن اوت (Burn out) بر ابعاد پست ریختگی در فلزات بیس می باشد. مواد و روشها: در این مطالعه که از نوع تجربی می باشد ۸۰ عدد پست آکریلیک به طول۰۹۵/۱۲ میلی متر و قطر۰۹۶/۲ میلی متر  تهیه و در قسمت فوقانی هر پست یک ریفرنس برای اندازه گیری تعبیه شد. سپس نمونه ها به چهار گروه بیست عددی تقسیم شدند. گروه اول با استفاده از لاینر مرطوب و حرارت  oc۹۰۰، گروه دوم بدون لاینر و با حرارت  oc۹۰۰، گروه سوم با استفاده از لاینر مرطوب و با حرارت oc۶۰۰ و گروه چهارم بدون استفاده از لاینر و با حرارت oc ۶۰۰ سیلندر گذاری گردیدند و کستینگ انجام شد. طول پست از فوقانی ترین قسمت تا انتها در مرکز و قطر در فوقانی ترین قسمت در محل ریفرنس، با استفاده از میکروسکوپ متالوروژی اندازه گیری و نتایج آن با استفاده از آزمون های T-student، من- ویتنی و کروسکال- والیس مقایسه گردید. یافته ها: میانگین و انحراف معیار طول ۸۰ عدد پست آکریلیک مورد مطالعه  و ۸۰ پست فلزی ساخته شده بدست آمد که پستهای فلزی ساخته شده افزایش طول معنی داری نسبت به پستهای آکریلیک داشتند(۰۰۱/۰P< ). همچنین با اندازه گیری قطر پستهای آکریلیک و فلزی مشاهده گردید که میانگین و انحراف معیار قطر پست آکریلیک mm۱۱۸/۰±۸۷/۲ در مقایسه با پست فلزی mm۱۶۶/۰±۹۷/۲ از نظر آماری معنی دار بود (۰۰۱/۰P< ).تغییرات طول در گروههای مورد مطالعه تفاوت معنی داری را نشان داد. بطوری که گروه با حرارتoc۶۰۰ و بدون لاینر کمترین تغییرات را نسبت به سایر گروهها داشت(۰۰۱/۰ P=). تغییرات قطر پست آکریلیک و فلزی در چهار گروه نشان داد که درجه حرارت oc۶۰۰ بدون لاینر مرطوب نسبت به سایر گروه ها دارای تغییرات کمتری بود (۰۰۱/۰ = ‍P). نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده، استفاده از حرارت oc۶۰۰ و عدم استفاده از لاینر هنگام سیلندرگذاری و کستینگ پست های ریختگی، بهترین شرایط را فراهم می کند.

کلیدواژه ها

سیلندر فلزی, بیس متال, لاینر, پست ریختگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.