بررسی وضعیت خونریزی بیماران تحت درمان با داروهای ضد انعقادی خوراکی بدون قطع درمان پس از مصرف دهانشویه تران اگزامیک اسید

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 30، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDS-30-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین حراجی

استادیار گروه جراحی دهان فک و صورت دانشکده دندانپزشکی و مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

رضا زارع محمود آبادی

متخصص گروه پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی و مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

مقدمه: امروزه درصد زیادی از بیماران به دلایل مختلفی نیازمند مصرف داروهای ضد انعقادی خوراکی می باشند که قطع این داروها، خطرات بیشماری را برای آنها به دنبال خواهد داشت. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت خونریزی بیماران تحت درمان با داروهای ضد انعقادی خوراکی بدون قطع این داروها پس از مصرف دهان شویه تران اگزامیک اسید ۵% به دنبال خارج نمودن ساده دندانها بود.     مواد و روش ها: در این تحقیق توصیفی آزمایشگاهی - کلینیکی با روش جمع آوری اطلاعات مشاهده ای (بصورت معاینه مستقیم) تعداد ۵۵ بیمار تحت درمان با داروهای ضد انعقادی خوراکی، بدون قطع داروهای ضد انعقادی، تحت عمل ساده خارج نمودن ۱۶۷ دندان  قرار گرفته و به دنبال آن توصیه به مصرف ۱۰ میلی لیتر دهانشویه تران اگزامیک اسید ۵% بصورت ۴ بار در روز برای یک هفته بعد از عمل گردید. تمام اعمال جراحی ساده خارج نمودن دندانها، توسط ۲ جراح کارآزموده انجام پذیرفت. بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار آماریSPSS   وآنالیز توصیفی انجام شد.  یافته ها: از مجموع ۵۵ بیمار تحت درمان، در ۱ بیمار با خونریزی پس از جراحی در روز سوم روبرو شدیم (۸/۱%). در این بیمار خونریزی بدلیل بالا رفتن INR (۱/۶) در روز بروز خونریزی بود. نتیجه گیری: این مطالعه نشانگر این مطلب می باشد که خارج نمودن ساده دندانها در بیماران تحت درمان با داروهای ضد انعقادی خوراکی بهمراه مصرف دهانشویه تران اگزامیک اسید ۵%، نیازی به قطع یا کاهش دوز داروهای ضد انعقادی نداشته و در این گروه بیماران، هموستاز بخوبی صورت می پذیرد.

کلیدواژه ها

خارج نمودن دندان, ضد انعقاد خوراکی, تران اگزامیک اسید, دهانشویه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.