مطالعه تراز نویز و تحلیل فرکانسی اصوات ابزارهای مورد استفاده در کلینیکهای دانشکده دندانپزشکی مشهد

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 28، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDS-28-0_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین بحرینی طوسی

دانشیار فیزیک پزشکی

آمنه سازگارنیا

استادیار فیزیک پزشکی

شهرام بیانی رودی

مربی فیزیک پزشکی

چکیده

مقدمه ابزار و تجهیزاتی که در کلینیکهای دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرند، اصواتی با بیناب وسیعی ایجاد می کنند و به این ترتیب دندانپزشکان و دیگر افراد شاغل در این مکانها بطور دائم در معرض این اصوات می باشند. هدف از انجام این تحقیق اندازه گیری سطح نویز دریافتی افراد شاغل در کلینیکهای دانشکده دندانپزشکی مشهد و آنالیز فرکانسی اصوات موجود در محدوده فرکانسی ۲۰۰۰۰-۲۰ هرتز می باشد. مواد و روشها در این تحقیق سطح نویز موجود در کلینیکهای ترمیمی، اندودانتیکس، پروتز، جراحی، پریودانتیکس، اطفال و ارتودانتیکس دانشکده دندانپزشکی مشهد در اردیبهشت ماه ۱۳۸۳ مورد ارزیابی قرار گرفت. انتخاب دستگاههای اندازه گیر و نحوه نصب هر یک به گونه ای انجام گردید که براساس داده های حاصل از آنها سطح نویز دریافتی دندانپزشک و متوسط نویز دریافتی شاغلین قابل محاسبه باشد. یافته ها تراز صوتی معادل (LAeq) اندازه گیری شده در مجاورت واحد مرکزی هر یک از کلینیک ها در تمامی شیفتهای کاری کمتر از ۲/۷۳ دسی بل و سطح نویز موجود در فضای هر کلینیک نیز کمتر از ۹/۶۹ دسی بل می باشد. سطح نویز دریافتی دندانپزشکان در حین کار و حضور در کلینیکهای مورد مطالعه در محدوده ۲/۶۷ تا ۷/۸۳ دسی بل اندازه گیری شد. در همه کلینیکها بیشینه تراز صوتی معادل مربوط به باند فرکانسی ۶۳۰ هرتز می باشد و اصوات موجود در کلینیکهای ترمیمی، اندودانتیکس و پریو دانتیکس دارای مولفه های قوی فرکانس بالامی باشند. نتیجه گیری با توجه به حدود مجاز تماس افراد شاغل با نویز، سطح نویز دریافتی دندانپزشکان و افراد شاغل در کلینیکهای مورد مطالعه مخاطره آمیز نمی باشد. اما با توجه به حضور اصوات فرکانس بالا بررسی مجدد توسط سیستمهایی که امکان آنالیز فرکانسهای بالاتر را نیز فراهم کند، پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

نویز, کلینیک دندانپزشکی, سطح نویز صوتی معادل, تحلیل فرکانسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.