بررسی آزمایشگاهی میزان سایش تارجیس در مقابل مینا، چینی و کامپوزیت

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 31، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDS-31-1_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلیل قنبرزاده

استادیار گروه پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی و مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

رضا گوهریان

استاد گروه پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی و مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

حمید عتیقی

متخصص پروتزهای دندانی

چکیده

مقدمه:در شرایط ایده آل، مقاومت سایشی ماده ترمیمی باید مشابه مینا باشد. در این مطالعه میزان سایش تارجیس در مقابل چینی، کامپوزیت و مینای دندانی در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها:در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، ۱۲۰ نمونه به ابعاد ۲×۸×۱۳ میلیمتر شامل ۶۰ نمونه تارجیس (تارجیس دنتین ۱۴۰ با پوششی از تارجیس انسیزال S۱)، ۲۰ نمونه چینی VMK۹۵VITA (چینی انسیزال A۲)، ۲۰ نمونه از کامپوزیت تتریک سرام HB(A۲)  و ۲۰ نمونه مینای دندان (از سطح باکال دندان سانترال ماگزیلا) تهیه شد. نمونه ها در بلوکهای آکریلی مانت شده و پس از سائیدن و آماده سازی سطوح آنها به کمک کاغذهای سیلیکون کارباید شماره ۲۴۰ تا ۱۰۰۰ بمدت ۲۰ دقیقه، در ماشین سایش قرار گرفتند (به دفعات ۰۰۰/۳۰ سیکل ، با فرکانس ۱۹۸ سیکل در دقیقه، فشار ۳۰۰ گرم و در یک محیط مایع بزاق مصنوعی). نمونه ها در سه گروه تارجیس- چینی، تارجیس- کامپوزیت و تارجیس- مینا مورد مطالعه قرار گرفتند. ارتفاع کاهش یافته در سطوح مقابل هم توسط کولیس دیجیتالی (Mitutoyo) با دقت ۰۱/۰ میلیمتر اندازه گیری شد. اعداد بدست آمده توسط آزمون T-Test و نرم افزار SPSS با درجه اطمینان ۹۵% تحت آنالیز آماری قرار گرفتند. یافته ها:اختلاف قدرت سایندگی چینی نسبت به تارجیس معنی دار و حدود ۵/۳ برابر بود(۰۵/۰P< ). سایش تارجیس نسبت به کامپوزیت تتریک سرام HB اختلاف معنی داری نداشت و تقریبا به یک میزان بود. در نمونه های تارجیس مقابل مینا مشاهده گردید که تارجیس بیشتر از مینا دچار سایش شده که از نظر آماری معنی دار نبود. نتیجه گیری:با توجه به نتایج بدست آمده، تارجیس با داشتن خصوصیات مکانیکی مناسب می تواند جایگزین مناسبی برای چینی و کامپوزیت باشد.

کلیدواژه ها

سایش, تارجیس, چینی, کامپوزیت, مینا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.