بررسی اثر شکل کام و ضخامت بیس رزین اکریلی بر استحکام خمشی پروتزهای کامل فک بالا

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 31، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDS-31-1_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین مشرف

دانشیار گروه پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مرکز تحقیقات علوم دندانپزشکی دکتر ترابی نژاد

مانا نوراله

دندانپزشک

علیرضا رجایی

دندانپزشک

چکیده

مقدمه:شکستن بیس آکریلی پروتزهای کامل مشکل شایعی است که اغلب در فکبالا به وقوع می پیوندد. از آنجا که نیروهای وارد بر پروتز در دهان معمولا از نوع خمشی است، در این بررسی، تاثیر شکل کام و ضخامت رزین اکریلی بر استحکام خمشی بیسپروتز مورد مطالعه قرار گرفته است. مواد و روش ها:در این مطالعه تجربی -آزمایشگاهی تعداد ۴۸ کست گچی در سهگروه کام کم عمق، متوسط و عمیق تهیه شد و در هر گروه نیمی از بیس ها با ضخامت یکلایه موم و نیمی دیگر با دو لایه موم بیس پلیت تهیه و پس از اکریل گذاری با اکریلاکروپارس، تعداد ۴۸ بیس اکریلی ساخته شد. سپس بیس ها تحت بارگذاری دستگاه دارتک قرار گرفتند و استحکام خمشی آنها محاسبه گردید. یافته های حاصل توسط آزمون هایMultivariate ANOVA و Kruskal-wallis و آزمون تکمیلیMann whitney  تجزیه و تحلیلآماری شدند. یافته ها:مقایسه استحکام خمشی سه شکل مختلف کام با توجه به ضخامت بیس نشان داد که استحکام خمشی بیس های مربوط به کام های کم عمق با دو گروه دیگر تفاوتمعنی داری دارد (۰۰۱/۰P< ).تفاوت آماری معنی داری بین شکل های متوسط و عمیقکام مشاهده نشد (۵۰۳/۰=P)و میانگین استحکام خمشی بیس های ضخیم تر، نسبت به میانگیناستحکام خمشی بیس های نازک تفاوت معنی داری داشت (۰۰۱/۰P< ). نتیجه گیری:در این بررسی مشخص شد که شکل کام و ضخامت بیس اثر مشخصی بر استحکام خمشی بیس پروتز دارد. در کام های کم عمق که استحکام خمشی از کام های متوسطو عمیق کمتر است می توان با افزایش ضخامت بیس، استحکام خمشی پروتز را بیشتر کرد.

کلیدواژه ها

استحکام خمشی, دست دندان فک بالا, رزین اکریلی, شکل کام, ضخامت بیس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.